Odoraș.

Odoraș.

Tedi

Trei rețete apetisante de clătite americane

Trei rețete apetisante de clătite americane

Clătitele americane sunt o alegere ideală pentru micul dejun, în special pentru diminețile de weekend când ai poftă de ceva bun și timp să prepari. Descoperă trei variante apetisante de clătite americane.

Clătitele americane au devenit faimoase datorită filmelor de la Hollywood în care personajele le consumă la micul dejun, dar și pentru că tot mai multe persoane le-au încercat și s-au îndrăgostit de ele. Nu doar că sunt delicioase, dar sunt și foarte simplu de preparat.

 

Clătite americane cu afine

 

Ingrediente

200 g de făină care crește singură

1 linguriță cu praf de copt

1 ou

300 ml lapte

o bucățică de unt cât o nucă

150 g de afine

sirop de arțar sau de agave sau miere

puțin ulei de floarea soarelui pentru prăjit

Mod de preparare

Într-un bol mare, amestecă 200 g de făină care crește singură cu 1 linguriță de praf de copt și un praf de sare. Bate oul cu 300 ml de lapte, fă o gaură în centrul ingredientelor uscate și adaugă laptele cu ou amestecând continuu, pentru a obține un aluat cremos. Adaugă untul topit și bate bine compoziția cu telul sau mixerul. Pune jumătate din cantitatea de afine în compoziție, amestecând cu grijă să nu se sfărâme. Încinge o linguriță de ulei de floarea soarelui într-o tigaie mare din teflon. Pune în tigaie câte o lingură mare plină cu aluat pentru fiecare clătită, astfel încât să obții clătite cu diametrul de 7.5 cm. Fă câte 3-4 clătite odată sau câte îți încap în tigaie. Lasă la prăjit timp de 3 minute la foc mediu până apar mici bule pe fiecare clătită, apoi întoarce-le și mai lasă la prăjit încă 2-3 minute, până se rumenesc. Acoperă-le cu prosoape de hârtie pentru a le menține calde cât timp faci restul aluatului. Servește cu sirop și restul afinelor.

 

Clătite americane la cuptor, cu piersici și căpșuni

 

Spre deosebire de clătitele clasice, cele americane sunt pufoase și par mai degrabă prăjituri în toată regula. De aceea poți folosi aluatul și la cuptor, în tavă. Iată cum să prepari o prăjitură delicioasă cu aluat de clătite americane.

Ingrediente

2 căni și jumătate de făină

3 linguri cu zahăr

1 linguriță cu praf de copt

1/4 linguriță cu sare

1/4 linguriță cu scorțișoară

2 căni cu lapte bătut

2 ouă mari

esență de vanilie

2 piersici tăiate felii

1 cană și jumătate cu căpșuni tăiate felii

zahăr pudră și sirop de arțar pentru servit

Mod de preparare

Încinge cuptorul la 220 de grade Celsius. Așază hârtie de copt într-o tavă întinsă și unge hârtia și marginile tăvii cu puțin ulei. Într-un bol mare, amestecă făina, zahărul, praful de copt, sarea și scorțișoara. Adaugă laptele bătut, ouăle și esența de vanilie. Toarnă compoziția în tavă și întinde-o uniform. Așază feliile de piersici și căpșuni deasupra. Pune tava la cuptor și coace timp de 12-15 minute, până când aluatul devine ușor elastic la atingere în mijloc. Presară cu zahăr pudră, taie în pătrate egale și servește cu sirop de arțar.

 

Clătite americane cu banane

 

Vrei să faci un desert în acest weekend, dar să fie unul cât se poate de rapid? Clătitele americane pot fi cea mai bună soluţie!

Ingrediente

- 250 g făină
- 1 cană lapte
- 1 lingură praf de copt
- 3 ouă
- 2 banane

Mod de preparare

Începem prin a amesteca făina cu praful de copt şi separat laptele cu ouăle. Bananele trebuie să fie foarte bine pasate. Toate ingredientele se mixează împreună, iar rezultatul trebuie să fie o compoziţie omogenă. Diferenţa dintre clătitele americane şi cele cu care ne-am obişnuit noi este că sunt mult mai groase, dar şi mai mici ca dimensiune. Le prăjim pe ambele părţi şi le servim atât calde, cât şi reci! Adăugăm fructe sau siropuri după preferinţe.

Poftă bună!

Sursa: retete.eva.ro

Share:

Articole recomandate