Odoraș.

Odoraș.

Maternitatea Medpark

Doi bebeluși, aflați în stare gravă în Ucraina, au fost transportați în România

Doi bebeluși, aflați în stare gravă în Ucraina, au fost transportați în România

Printr-o misiune desfășurată contracronometru, doi bebeluși de 5 și 14 zile au ajuns din Ucraina în România. Cei doi, aflați în stare gravă, au fost transportați la Timișoara și Iași, scrie avantaje.ro

O parte din echipa Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU) a fost implicată recent într-o misiune de salvare a doi bebeluși de origine română născuți în spațiul ucrainean.

Cei doi nou-născuți, un băiețel de cinci zile și o fetiță de 14 zile, ambii cu probleme de sănătate, au fost aduși până la vama Siret cu o ambulanță, iar de acolo au fost preluați de echipajele SMURD. Pe pagina de Facebook, cei de la DSU au oferit mai multe detalii despre cei doi bebeluși.

„Băiețelul de numai 5 zile a fost transportat cu un elicopter SMURD al Punctului De Operare Aeromedical Iași la aeroportul din Suceava, ca mai apoi acesta să fie predat echipajelor medicale SMURD care deserveau aeronava SMURD Cessna Citation V, configurată pentru misiuni de evacuare medicală. Odată predat băiețelul, acesta a fost transportat în siguranță la Timișoara pentru continuarea îngrijirilor medicale care se impun acestuia.”

În ceea ce privește fetița de 2 săptămâni, aceasta fost transportată terestru. Bebelușul a fost dus „cu o ambulanță SMURD la aeroportul din Suceava, fiind mai apoi preluat de același elicopter SMURD, care l-a transportat în siguranța la Iași. Odată încheiată misiunea aeronavei SMURD, fetița aflată sub îngrijiri medicale în Iași va fi transportată de urgență în București.”

Share:

Articole recomandate