Odoraș.

Odoraș.

Maternitatea Medpark

Un bărbat, condamnat la 14 ani de închisoare pentru că și-a ucis în bătaie concubina

Un bărbat, condamnat la 14 ani de închisoare pentru că și-a ucis în bătaie concubina

Un bărbat în vârstă de 46 ani, originar din mun. Chișinău a fost condamnat la 14 ani închisoare, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip închis, pentru că și-a bătut până la moarte concubina. Sentința a fost pronunțată de magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani la 10 august curent, scrie tvrmoldova.

Potrivit probelor administrate în ședința de judecată, procurorii din cadrul Procuraturii municipiului Chișinău au demonstrat vinovăția bărbatului în săvârșirea infracțiunii incriminate.

Mai exact, potrivit actului de învinuire, inculpatul a fost acuzat de faptul că la data 13 februarie 2022, în timp ce se afla în locuința care o închiria împreună cu concubina sa din sectorul Buiucani, între aceștia a apărut un conflict spontan, cauzat de consumul de alcool, în cadrul căruia condamnatul i-a aplicat victimei în vârstă de 49 ani, mai multe lovituri cu pumnii și picioarele peste diferite regiuni ale corpului, ceea ce se califică ca vătămare corporală gravă, în rezultatul cărora a intervenit decesul victimei.

Procuratura precizează că pe tot parcursul desfășurării procesului penal, inculpatul s-a aflat în arest preventiv, măsura menținută de către instanța de judecată până când sentința va deveni definitivă.

Subsidiar, la pronunțarea sentinței, instanța de judecată a dispus încasare din contul inculpatului în beneficiul bugetului de stat a sumei de 8.444 lei, cu titlu de cheltuieli de judecată.

Totodată, Procuratura Generală menționează că inculpatul, fiind audiat asupra circumstanțelor cazului, nu și-a recunoscut vina în săvârșirea faptei incriminate. Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel în termen de 15 zile la Curtea de Apel Chișinău.

 

 

 

Sursa foto: stiri.md

Share:

Articole recomandate