Odoraș.

Odoraș.

Maternitatea Medpark

Un moldovean a fost condamnat la închisoare pentru abuzul sexual asupra unei fetițe de 8 ani

Un moldovean a fost condamnat la închisoare pentru abuzul sexual asupra unei fetițe de 8 ani

Pe data de 24 martie, un bărbat în vârstă de 30 ani, a fost condamnat la 8 ani închisoare, cu executare în penitenciar de tip închis, fiind învinuit de acțiuni violente cu caracter sexual, săvârșite prin constrângere psihică și fizică săvârșite cu bună știință asupra unei fetițe cu vârsta de 8 ani. Procuratura Generală a publicat mai multe detalii despre acest caz. 

Bărbatul este învinuit că, în vara anului 2021, urmărind scopul satisfacerii poftei sexuale în formă perversă, profitând de starea de neputință a victimei de a se apăra și a conștientiza cele întâmplate, generată de vârsta fragedă, a aplicat constrângerea fizică și psihică asupra acesteia. Acțiunile învinuitului s-au manifestat prin imobilizarea corpului, ca metodă de învingere a rezistenței opuse de aceasta, întreținând astfel un contact sexual în formă perversă, împotriva voinței victimei”, se arată în comunicatul publicat de Procuratura Generală (PG). 

PG menționează că, judecata s-a realizat conform unei proceduri simplificate, pe baza probelor administrate în faza de urmărire penală, ținând cont de faptul că inculpatul și-a recunoscut vinovăția în săvârșirea faptei indicate în rechizitoriu și a solicitat ca judecata să se facă pe baza probelor administrate în faza de urmărire penală.

 În aceste condiții, conform normelor legale, acesta a beneficiat de o reducerea cu o treime a limitelor de pedeapsă prevăzute de lege în cazul pedepsei cu închisoare.

Pe tot parcursul efectuării urmăririi penale pe caz, cât și judecării cauzei penale, inculpatul s-a aflat în stare de arest preventiv, măsură care a fost menținută și de către instanța de judecată, până când sentința va deveni definitivă.

Potrivit PG, procurorii consideră sentința emisă de prima instanță ca fiind prea blândă și urmează să o conteste cu apel, în termen de 15 zile, insistând totodată la aplicarea unei pedepse mai aspre sub formă de închisoare pe un termen de 12 ani.

Conform Procuraturii Generale, sentința motivată urmează a fi pronunțată la data de 15 aprilie 2022.

Sursa foto: paranteze.md 

 
Share:

Articole recomandate