Odoraș.

Odoraș.

Tedi

Pulpe de pui la cuptor în marinată cu lămâie

Pulpe de pui la cuptor în marinată cu lămâie

Pulpe de pui la cuptor în marinată cu lămâie - această rețetă este rapidă, gustoasă, simplă și sănătoasă. Trebuie doar să marinezi carnea de pui, să o dai la cuptor și gata! Încearcă și tu această rețetă simplă.

Dacă ești grăbită, poți lăsa carnea la marinat puțin timp, chiar și 30 de minute sunt de ajuns. Dacă însă ai timp la dispoziție, ideal ar fi să lași carnea la marinat peste noapte – gustul acesteia va fi mai pronunțat și de neuitat. În timpul coacerii nu acopăr pulpele de pui cu folie, deoarece nu mi-au ieșit niciodată uscate. Totuși, dacă ai un cuptor puternic, trebuie fie să-l lași la o temperatură mai scăzută, fie să acoperi carnea cu folie de aluminiu.

Ingrediente

1 kilogram și jumătate de pulpe de pui (cu pieliță și oase)

Pentru marinată:

3 căței de usturoi pisați

sucul și coaja de la 1 lămâie

2 linguri ulei de măsline

1 linguriță paprika

1/2 linguriță piper negru măcinat

1 linguriță și jumătate de sare

pătrunjel (după gust)

 

Instrucțiuni

1. Într-un castron, amestecă toate ingredientele pentru marinată.

2. Adaugă pulpele de pui și lasă-le la marinat, sau întinde marinata pe toate părțile folosind o pensulă.

3. Acoperă castronul și dă-l la frigider timp de cel puțin 30 de minute (ideal ar fi peste noapte).

4. Așează pulpele de pui într-o tavă.

5. Coace-le timp de 30 de minute la 200 de grade. În continuare, întoarce bucățile pe cealaltă parte și coace-le timp de încă 10 minute. Dacă pulpele sunt mai mari, le poți coace ceva mai mult timp. Dacă dorești ca suprafața pulpelor să fie crocantă, stropește-le din când în când cu sos pe măsură ce se coc.

6. Servește pulpele de pui la cuptor cu orez fiert, cușcuș, quinoa sau cu salată proaspătă.

Poftă bună!

Share:

Articole recomandate