Odoraș.

Odoraș.

Eubiotic

Ce beneficii îți aduce o lingură de miere, zilnic?

Ce beneficii îți aduce o lingură de miere, zilnic?

Ce beneficii îți aduce o lingură de miere, zilnic? Mierea de albine conține carbohidrați sub formă de glucoză și fructoză. De asemenea, conține cantități mici de vitamine, proteine, minerale și enzime. Compoziția exactă a nutrienților din miere variază în funcție de: tipul de flori care au furnizat nectar, sezon, metoda de prelucrare utilizată, condiții de mediu în timpul recoltării.

Să folosești cât mai des mierea, aduce numai beneficii sănătății tale. Iată cum poți beneficia!

Managementul diabetului

Studiile au arătat că mierea este benefică în tratarea și gestionarea diabetului zaharat. Conține antioxidanți care joacă un rol semnificativ în controlul diabetului zaharat. Mierea poate ajuta la scăderea nivelului de zahăr (glucoză plasmatică) din sângele persoanelor cu diabet. De asemenea, mierea reduce conținutul de lipide din sânge și de proteine reactive în zaul majorității oamenilor și a celor care trăiesc cu hiperlipidemie (exces de lipide în sânge).

Managementul cancerului

Studii recente sugerează că mierea ajută la combaterea cancerului prin interferarea cu căile de semnal celular. Ea induce un răspuns imunitar împotriva celulelor canceroase, împiedicând proliferarea acestora. Această acțiune previne dezvoltarea celulelor canceroase pulmonare, celulelor canceroase de piele, cancerului de colon, cancerului de prostată, celulelor canceroase bucale, cancerului de sân, leucemiei, cancerului de vezică urinară și celulelor canceroase osoase.

Promovează sănătatea inimii

Antioxidanții prezenți în miere ajută la îmbunătățirea sănătății inimii prin reducerea riscului de insuficiență cardiac, prin reducerea capacității trombocitelor din sânge de a se coagula și prevenirea oxidarii lipoproteinelor cu densitate scăzută (o proteină care transportă colesterolul în sânge).

Controlul astmului și al răcelii

Medicina tradițională a multor popoare include mierea pentru a trata tusea, febra și astmul. Mierea poate ajuta la prevenirea și reducerea simptomelor de astm, tuse comună și febră. Unele studii arată că tratamentul cu miere gestionează cu succes astmul prin prevenirea inflamației căilor respiratorii. Astfel de proprietăți o fac utilă în gestionarea bronșitei cronice.

Vindecarea ranilor

Mierea este cel mai vechi agent de vindecare și tratament al rănilor cunoscut omenirii. Activează un răspuns imunitar care luptă împotriva infecțiilor, stimulând celulele albe din sânge (care ajută la combaterea infecțiilor și bolilor) pentru a începe repararea țesuturilor. Mierea este eficientă în tratarea rănilor acute și ușoare și a arsurilor de suprafață și parțiale.

Sursă de antioxidanți

Corpul tău conține radicali liberi responsabili de îmbătrânire, afectarea funcției celulare și tulburări ale inimii și vaselor de sânge. Mierea și alte alimente bogate în antioxidanți te pot proteja împotriva unor astfel de afecțiuni cronice.

Mierea neagră conține de obicei cantități mai semnificative de antioxidanți în comparație cu mierea mai deschisă la culoare.

Cantitatea și calitatea agenților oxidanți din miere depind de tipul de miere și de floarea care furnizează nectarul.

Un studiu pe adulți sănătoși a arătat o creștere a antioxidanților plasmatici în corpul lor, demonstrând astfel că antioxidanții îmbunătățesc sistemul imunitar de apărare al corpului.

Sporirea performanței

Cu fiecare linguriță de miere pe care o consumi, primești 17 grame de carbohidrați. Asta arată că mierea poate fi utilă pentru creșterea energiei în timpul exercițiilor fizice sau muncii fizice. Studiile efectuate pe sportivi au arătat că consumul de cantități mici de miere în timpul activității fizice a determinat o creștere a performanței. Efectele produse de miere au fost mult mai bune decât cele ale glucozei.

Dezvoltare sănătoasă la copii

Un studiu asupra copiilor hrăniți cu miere a constatat că aceștia au mișcări intestinale mai ușoare și mai subțiri, nu au probleme digestive, au un aport mai bun de calciu și o culoare mai sănătoasă a pielii. Mierea poate fi un înlocuitor excelent pentru dulciuri.

Cu toate acestea, nu este recomandată copiilro sub un an. Mierea poate conține bacterii clostridium care pot provoca botulism la sugari.

Promovează digestia și absorbția alimentelor

Enzimele conținute în miere cresc absorbția nutrienților precum carbohidrații. Mierea conține zahăr simplu care este pre-digerat. Spre deosebire de zahărul rafinat, acesta poate fi absorbit direct în fluxul sanguin, fără a fi necesar să fie digerat. Acest lucru face din miere o sursă de energie mai rapidă și mai eficientă.

Mierea este bogată în prebiotice, iar acestea promovează sănătatea bacteriilor benefice găsite în sistemul digestiv. Consumul de alimente precum mierea crește populația acestor bacterii, menținând astfel sănătatea intestinală bună.

 

Share:

Articole recomandate