Odoraș.

Odoraș.

Maternitatea Medpark

Donație de calculatoare pentru copiii din centrele de zi din Chișinău

Donație de calculatoare pentru copiii din centrele de zi din Chișinău

Asociația obștească YMCA a donat un lot de 200 de calculatoare municipalității. Potrivit Primăriei Chișinău, computerele au fost distribuite serviciilor sociale și centrelor de zi ale Direcției generale pentru protecția drepturilor copilului, transmite IPN.

„Tehnica de calcul va fi utilizată cu scop educativ, pentru asimilarea cunoștințelor noi, găsirea informațiilor utile și cu scop recreativ, în cadrul serviciilor sociale și centrelor de zi, pentru a sprijini copiii și tinerii, inclusiv cei refugiați din Ucraina, în formarea și dezvoltarea competențelor digitale, stimularea inovației, creativității și a abilităților de selectare și utilizare a informației”, precizează municipalitatea.

Donația a fost făcută în contextul Memorandumului de cooperare semnat între Primăria municipiului Chișinău și Alianța Națională YMCA. În baza aceluiași Memorandum, Alianța Națională YMCA va dona în luna februarie 1700 de calculatoare pentru instituțiile de învățământ din capitală și suburbii.

Alianța Națională YMCA din Republica Moldova este o entitate ce oferă și organizează proiecte culturale, sociale, educaționale, sportive și de mediu, în colaborare cu diverse instituții pentru a dezvolta sfera aplicării digitale, dezvoltarea și îmbunătățirea accesibilității la informații, precum și crearea premiselor pentru modernizare și creșterea eficacității instituțiilor.

 

 

Sursa foto: ipn.md

Share:

Articole recomandate