Odoraș.

Odoraș.

Maternitatea Medpark

Băiețelul născut de doar 268 de grame a fost externat absolut sănătos

Băiețelul născut de doar 268 de grame a fost externat absolut sănătos

Un bebeluş care a cântărit la naştere doar 268 de grame a fost externat şi a ajuns acasă sănătos după ce a luat în greutate până la 3,238 de grame. Acesta a devenit astfel cel mai mic copil de sex masculin din lume care a supravieţuit născându-se cu o greutate atât de mică, relatează unimedia.info.

Deţinătorul recordului precedent este un băieţel care a avut greutatea de 274 de grame la naştere şi a venit pe lume în 2009 în Germania. Cea mai mică fetiţă a cântărit la naştere 252 de grame. Ea a venit pe lume tot în Germania, în 2015.

La nivel mondial au fost înregistraţi 23 de copii prematuri care au cântărit la naştere mai puţin de 300 de grame şi au supravieţuit, dintre aceştia doar patru fiind de sex masculin.

Băieţelul din Tokyo s-a născut prin cezariană efectuată de urgenţă deoarece nu luase în greutate la 24 de săptămâni de gestaţie. Medicii au decis la acea vreme că viaţa sa se afla în pericol. Bebeluşul, care încăpea în palme la momentul venirii pe lume, a fost tratat în cadrul unităţii de terapie intensivă neonatală din cadrul spitalului până ce a luat constant în greutate şi a putut fi hrănit la sân. El a părăsit spitalul la două luni după data prevăzută iniţial pentru externare.

Rata de supravieţuire a bebeluşilor care cântăresc la naştere mai puţin de 1.000 de grame este de circa 90% în Japonia. Însă, pentru nou-născuţii care au la naştere o greutate sub 300 de grame rata de supravieţuire este redusă, în special în cazul băieţilor.

 

Sursa: unimedia.info; agerpres.ro

Share:

Articole recomandate