Odoraș.

Odoraș.

Maternitatea Medpark

A murit Regina Marii Britanii Elisabeta a II-a

A murit Regina Marii Britanii Elisabeta a II-a

 

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a murit joi, 8 septembrie 2022, la vârsta de 96 de ani. Cu câteva ore înainte de anunțul oficial al decesului, medicii săi deveniseră îngrijorați de starea ei de sănătate, după o evaluare amănunțită, și recomandaseră ca ea să rămână sub supraveghere medicală permanentă la castelul Balmoral din Scoția. Imediat, membrii familiei regale au început să se îndrepte de urgență către castelul Balmoral. După ce fiii Reginei și prințul William, nepotul său, au sosit la castel, Palatul Buckingham a făcut anunțul oficial: Regina Elisabeta a II-a a murit, transmite digi24. 

Noul suveran al Marii Britanii devine fiul ei cel mare, Charles. Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, joi, un mesaj de condoleanţe la moartea Reginei Elisabeta a II-a, afirmând că domnia monarhului britanic reprezintă „un simbol excepţional al loialităţii şi al angajamentului faţă de serviciul public”. 

În următoarele zile vor avea loc pregătiri pentru funeraliile Reginei și urcarea pe tron a regelui Charles al III-lea. Vineri, vor fi salve de tun, Charles și Camilla se vor întoarce la Londra, iar premierul Liz Truss va avea probabil o primă audiență la noul rege. Este așteptat, de asemenea, un discurs către națiune din partea Regelui Charles.

Clopotele bisericilor vor răsuna în întregul regat. Programele televiziunilor vor reflecta amploarea acestui moment istoric. Parlamentarii vor aduce un omagiu reginei și vor depune jurământul în fața noului rege, iar drapelele vor fi coborâte în bernă pe clădirile oficiale.  Organizații locale și naționale, organizațiile de caritate vor avea propriile evenimente comemorative și se vor deschide cărți de condoleanțe. Transportul public și serviciile publice vor continua să funcționeze. Școlile, magazinele și companiile vor rămâne deschise, cel puțin până în ziua funeraliilor de stat. Toate activitățile însă se vor desfășura mai discret, păstrând solemnitatea momentului. Funeraliile de stat ale Reginei vor avea loc probabil în următoarele două săptămâni.

 


 

 

Sursa foto: unimedia.info

Share:

Articole recomandate