Bunele maniere pentru copii

Azi e ziua mamei mele!

Mama, un cuvânt atât de simplu, dar cu atât de multe înțelesuri. Pentru că puterea acestui cuvânt ar trebui să fie nemuritoare, astăzi îți propunem câteva gânduri sincere și curate, dedicate ființei căreia i se datorează în masă cam tot, unicul simbol al continuității și al dezvoltării.

Pentru că astăzi, ca de altfel în fiecare zi, este ziua Mamelor, a celor mai dragi ființe. Ne-am gândit să venim cu o dedicație specială pentru toate mămicile noastre, pentru cele mai speciale ființe de pe pământ, care merită din plin toată atenția și afecțiunea copiilor.

Mama ne dă viață și tot ea ne conduce prin viață. Este prima pe listă care și-ar pune viață în pericol fără să ezite și, totodată, cea care renunță la tot ce ar fi putut avea pentru a ne crește și a ne educa, a ne îndruma.

Îmbrăcată cu armura răbdării, mama noastră este un bun ascultător, un bun îndrumător și un umăr pe care poți plânge ori de câte ori ai nevoie.

Mădălina și Evelina Vitiuc au pregătit un cadou special pentru mămica lor, Valentina, dar și pentru toate mamele noastre dragi, scumpe și deosebite!

 

Mădălina și Evelina sunt două surioare gingașe și delicate. Sunt două floricele, care asemeni ghioceilor plăpânzi, primăvăratici, vestesc dragostea, fericirea și iubirea familiei Vitiuc.

 

Evelina este surioara cea mai mare, care o copie întru totul pe mămica ei. Este la fel de hărnicuță, muncitoare și străduitoare. 

 

La vârsta sa fragedă de numai 9 anișori reușește foarte multe activități: face dansuri moderne și artă teatrală în cadrul centrului Artico, modelling de clasă la  școala Ingăi Ojog și plus la asta se descurcă excelent cu programul de clasa a treia de la școala Petru Rareș.

 

Mădălina pășește cu multă încredere pe urmele surioarei sale mai mari - Evelina. Se pregătește intensiv de clasa întâi.

 

Știe deja a citi, a scrie, a socoti, a număra și atât de multe poezii, încât bunicii se gândesc ce va face ea în prima clasă, din moment ce are deja acest bagaj bogat de cunoștințe?


Mădălina este o fetiță foarte iubitoare și drăgăstoasă. Mereu le pictează celor dragi inimioare, floricele, spunându-le creativ despre dragostea nemărginită pe care le-o poartă zi de zi.

 

Fetițele, împreună cu tăticul Ion o felicită pe mămica Valentina, spunându-i:

Valentina, Mămicuța noastră, tu ești o lacrimă sub soare,

Blândă și fermecătoare!

Care cu căldura ta – o viață-ntreagă ne-ai veghea!

Orice grijă și durere o treci prin tine,

Și greșeala - în tăcere o ierți, știm bine.

Ești un înger firav, te iubim cu dor!

Mamă, stea divină, scump ocrotitor!

Viața și lumina Tu ne-ai dăruit,

Te iubim, mămico, pân-la infinit!*