Săptămâna 3 de sarcină

Săptămâna 3 de sarcină

Abia acum am putea spune că eşti însărcinată cu adevărat. Deoarece în cele mai multe dintre cazuri perioada în care a avut concepţia nu poate fi stabilită cu exactitate, sarcina se calculează pornind de la prima zi a ultimei sângerări menstruale. Medicul va calcula sarcina începând cu această dată. În această săptămână are loc concepţia, se stabileşte sexul copilului, se îmbină informaţia genetică a părinţilor 

Dezvoltarea copilului:

Până în săptămâna 3 de sarcină, destul de puţine femei îşi dau seama dacă sunt sau nu însărcinte. Cu toate că perioada de timp dintre o menstruaţie şi alta încă nu a ajuns la sfârşit, bebeluşul tău se dezvoltă deja în uter şi are o dimensiune de 0.015 cm, fiind alcătuit din cromozomi ce provin de la ambii părinţi, câte 23 de la fiecare. În timpul acestei săptămâni, lichidul amniotic va începe să se adune în jurul embrionului, adăpostind copilul în timpul tuturor celor nouă luni de sarcină.

Schimbările mamei:

Bineînţeles că vei fi nerăbdătoare să vezi ce schimbari fizice îţi aduc sarcina, dar este foarte posibil să nu observi nimic. Cu toate acestea, dacă sângerezi, acesta ar putea să fie semnul că eşti însărcinată. Se crede că această sângerare de evidenţiere a “implantării” apare datorită faptului că zigotul “împrumută” din ţesutul uterin – aceasta are loc la aproximativ 6 zile de la fertilizare.

Printre simptomele de sarcină se numără:
- absenţa ciclului menstrual; 
- stări de greaţă şi rău matinal; 
- dureri la nivelul sânilor; 
- stări de oboseală şi dureri de cap; 
- urinări frecvente, oboseală. 

Ai grijă la...

Nu uita faptul că în primele săptămâni ale sarcinii este extrem de important să ai grijă de tine, aşa că mănâncă sănătos (legume verzi neapărat) şi adoptă un stil de viaţă echilibrat – fă sport, dar nu exagera, pentru a te menţine într-o formă optimă şi pentru a preveni acumularea de kilograme în exces, fă şi yoga. 

Foto: copilul.ro

Adaugă comentariu