Alimente interzise în sarcină

Alimente interzise în sarcină

Alimentația în timpul sarcinii este un capitol foarte importat atât pentru sănătatea mămicii, cât și a fătului. Există însă produse alimentare pe care trebuie să le eviți în timpul sarcinii. Vezi care sunt acestea și de ce nu trebuie să le consumi când ești însărcinată:

Carnea crudă – aceasta crește riscul intoxicației cu salmonella, trichinella, toxoplasmoza sau chiar e-coli,  fiind extrem de periculoasă pentru sarcină.

Sayonara, sushi – deși mâncare pe bază de pește și fructe de mare este o sursă bună de proteine, totuși, fructele de mare crude pot fi o sursă de paraziți și bacterii periculoase.

Ouă crude – în cazul acestora riscul de îmbolnăvire cu salmonella este mare. Aveți grijă și la salatele sau alte produse ce ar putea să conțină ouă crude. Dacă ouăle sunt preparate termic, nu vă îngrijorați.

Brânzeturile moi – cum ar fi Brie, Camembert, Roquefort, Feta etc.  Acestea pot conține bacterii numite listeria care pot provoca avortul spontan. Puteți consuma însă brânzeturile pe eticheta cărora este specificat că sunt preparate din lapte pasteurizat.

Ficat – este un aliment bogat în fier, însă conține și o cantitate foarte mare de vitamina A, iar excesul acestei vitamine a fost asociat de către specialiști cu apariția efectelor teratogene (malformațiilor congenitale) la făt.

Arahidele – consumarea acestora trebuie evitată din cauza riscului de alergie la copil; se limitează consumul, în special, pentru gravidele care au un istoric personal sau familial de alergii.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii precizează 3 substanţe care pot face rău copilului: Alcoolul, Fumatul și Cafeina.

Foto: medonthan.net

Adaugă comentariu