Odoraș.

Odoraș.

Tedi

Rețetă de tiramisu fit

Rețetă de tiramisu fit

Tiramisu sănătos și fit cu un conținut redus de calorii și grăsimi și cu un pandișpan de casă delicios cu făină de migdale și ovăz. Gustul e nemaipomenit, așa că-l poți savura fără păreri de rău!

Acest tiramisu fitness nu conține făină și nici mascarpone cu conținut mare de grăsimi, care este utilizat de obicei în acest desert italian delicios. Chiar și așa, gustul este fenomenal. Am înlocuit mascarpone cu iaurt grecesc dietetic, care conține puține grăsimi, însă este cremos și plin de proteine. Pandișpanul este preparat din ovăz și migdale, bogate în fibre, vitamine și minerale. În loc de ulei, am folosit piure de mere. Dacă dorești să reduci și mai mult conținutul caloric și de carbohidrați al acestui desert, poți folosi doar jumătate din cantitatea de îndulcitor din rețetă și poți adăuga un pic de stevia, sau poți îndulci tiramisu cu xilitol.

1 cană = 250 ml

Ingrediente

1 cană ovăz 

3/4 cană migdale 

1/2 cană zahăr din trestie sau xilitol 

80 g piure de mere

1 ou

1/4 cană lapte de orice tip

1 linguriță praf de copt

1 linguriță extract de vanilie

pentru cremă:

500 g iaurt grecesc

1 linguriță extract de vanilie

3 linguri miere (sau alt tip de îndulcitor) 

1 cafea mică tare

cacao/carob (pentru pudrat) 

Instrucțiuni

În blender, amestecă migdalele și ovăzul până obții o făină fină.

Adaugă peste făină restul de ingrediente uscate, apoi amestecă restul ingredientelor.

Toarnă aluatul care rezultă într-o tavă tapetată cu hârtie pentru copt (aproximativ 20x20cm) și coace pandișpanul timp de 20 de minute la 180 °C până când se rumenește.

După coacere, lasă-l să se răcească.

Între timp, amestecă într-un castron iaurtul grecesc cu 3 linguri de miere și extractul de vanilie.

Gustă crema, iar dacă nu este suficient de dulce, adaugă încă o lingură de îndulcitor sau stevia.

Când s-a răcit, poți tăia pandișpanul în bucăți mai mici sau îl poți tăia în jumătate.

Așează o parte din pandișpan într-o tavă (aceeași de mai înainte sau mai mică), stropește-o cu cafea pregătită în prealabil și unge-o cu un strat de cremă.

Repetă procesul până când ai folosit tot pandișpanul și toată crema.

La final, pudrează tiramisu cu cacao dată prin strecurătoare sau cu carob.

Sursa: magicianafit.ro

Share:

Articole recomandate