Odoraș.

Odoraș.

Tedi

3 TIPURI DE MAIONEZĂ ÎNTR-UN MINUT

3 TIPURI DE MAIONEZĂ ÎNTR-UN MINUT

Așa cum se apropie sărbătorile de iarnă, aici găsiți reșeta a 3 TIPURI DE MAIONEZĂ: una clasică, alta cu usturoi și lămâie iar a 3-a e cu pătrunjel și busuioc. Sunt foarte delicioase și de o sută de ori mai bune decât cele cumpărate din magazin. Fiecare le puteți pune în salate, sandwich-uri, le puteți servi cu carne, pește ș.a. Sper să vă placă aceste rețete și să le pregătiți cu plăcere. Vă doresc să aveți în continuare o zi cât mai gustoasă și poftă bună!

INGREDIENTE:

MAIONEZĂ CLASICĂ:

  • 2 gălbenușuri
  • 200 ml. – ulei de floarea soarelui
  • 1 linguriță – muștar
  • ½ linguriță – sare
  • 2 linguri – oțet de mere sau oțet de vin alb

INGREDIENTE:

MAIONEZĂ CU USTUROI ȘI LĂMÂIE:

  • 2 gălbenușuri
  • 200 ml. – ulei de floarea soarelui
  • 1 linguriță – muștar
  • ½ linguriță – sare crunjoasă
  • 2 linguri – suc de lămâie
  • Coaja de la o lămâie
  • 2-3 – căței de usturoi

INGREDIENTE:

MAIONEZĂ CU VERDEAȚĂ:

  • 2 gălbenușuri
  • 200 ml. – ulei de floarea soarelui
  • 1 linguriță – muștar
  • ½ linguriță – sare crunjoasă
  • 2 linguri – oțet de mere sau oțet de vin alb
  • mână – pătrunjel și busuioc proaspăt

MOD DE PREPARARE - MAIONEZĂ CLASICĂ:

  1. Toarnă în cana de mixat uleiul, adaugă gălbenușurile, oțetul de mere, muștarul, sare și piper.
  2. Introdu blenderul în cană până jos și pornește-l. Ține-l la fundul paharului 10-15 secunde apoi ridică-l și scufundă-l de câteva ori până primești o maioneză densă și cremoasă.

MOD DE PREPARARE - MAIONEZĂ CU USTUROI ȘI LĂMÂIE:

  1. Pune într-un mojar cățeii de usturoi, coaja de lămâie și sarea. Pisează totul cu ajutorul pistilului până primești o pastă. Aceeași procedură o poți face cu o răzătoare mică.
  2. Toarnă în cana de mixat uleiul, adaugă gălbenușurile, muștarul, sucul de lămâie și piper.
  3. Introdu blenderul în cană până jos și pornește-l. Ține-l la fundul paharului 10-15 secunde apoi ridică-l și scufundă-l de câteva ori până primești o maioneză densă și cremoasă.
  4. Apoi adaugă pasta de usturoi și lămâie, mai mixează câteva secunde și e gata.

MOD DE PREPARARE - MAIONEZĂ CU VERDEAȚĂ:

  1. Pune într-un mojar pătrunjel, busuioc și sare. Pisează totul cu ajutorul pistilului până primești o pastă. Aceași procedură o poți face într-un robot de bucătărie.
  2. Toarnă în cana de mixat uleiul, adaugă gălbenușurile, oțetul de mere, muștarul și piper.
  3. Introdu blenderul în cană până jos și pornește-l. Ține-l la fundul paharului 10-15 secunde apoi ridică-l și scufundă-l de câteva ori până primești o maioneză densă și cremoasă.
  4. După care adaugă pasta din verdeață, mai mixează câteva secunde și e gata.

Sursa: valeriesfood.md 

Share:

Articole recomandate