(FOTO) Dana Rogoz, vacanţă de poveste în țara lui Moș Crăciun

(FOTO) Dana Rogoz, vacanţă de poveste în țara lui Moș Crăciun

Dana Rogoz împreună cu soțul și copiii petrec câteva zile de vis în Laponia. Cei patru s-au cazat într-o căsuţă din pădure. Iar satul în care se află este decorat cu mii de lumini, ghirlande și clopoței. De asemenea, renii înhămați la sanie i-au purtat prin peisajul de basm și cel mai important, copiii l-au întâlnit pe Moș Crăciun.

„Am intrat într-o poveste! Începând cu zborul de la Helsinki spre Rovaniemi care era plin de copii, dar și de părinți cu căciuli de elf pe cap, și până la scârțâitul zăpezii de sub picioare... totul e o poveste! Suntem cazați la Lapland Ounasvaara Chalets, adică într-una dintre căsuțele pe care le vedeți în spatele nostru, răsfirate într-o pădure cu brazi înalți. Acum sunt -16 grade, dar echipamentul rezista! Copiii sunt efectiv împachetați în straturi peste straturi de haine. Și ce poate fi mai simpatic (și util pe zăpadă) decât căruciorul Liei care are schiuri!

Azi ne îndreptăm spre Casa lui Moș Crăciun.

 

Gata, i-am scris scrisorile Moșului pentru anul acesta și i le-am lăsat chiar la Poșta de la Polul Nord.

 

Am încheiat această zi ireală în Laponia cu o „vânătoare de aurora boreală”. Mai întâi ne-am echipat corespunzător. Apoi ne-am îndepărtat de luminile orașului și, în mijlocul pădurii, sub cerul plin de stele, la -20 de grade, am așteptat să se lumineze cerul în cele mai fascinante culori. S-a întâmplat scurt, pentru câteva secunde, cât să urlu ca nebuna: "Uite, Radu, uite!" să apară în zare o lumină din senin. Nici nu știm dacă sigur a fost aurora, dar și ceilalți turiști erau la fel de extaziați ca noi. Oricum, în tot acest context, acest barbecue finlandez, cu tot cu supa caldă de somon, dar și cu marshmallows de la final a fost o experiență de neuitat.

 

L-am întâlnit! și i-am mulțumit pentru toată magia pe care a adus-o în viața noastră. Ne-a spus „bună dimineața” și ne-a urat „O viață bună!” în română! „E normal, mama, să știe toate limbile, că citește toate scrisorile, îți dai seama...” mi-a explicat Vlad.

A fost foarte emoționant.

 

Mi s-a împlinit un vis!

Stăteam toți 4 în același pat, sub cupola de sticlă, Radu tocmai ațipise, Vlad și Lia se culcușiseră între noi, iar eu mă uitam spre stele, când din perfect cum era deja, a devenit totul mai mult ca perfect. Am văzut cum se formează o lumină pe cer, m-am mișcat stânga-dreapta să nu fie cumva ceva reflectat în fereastră, Vlad mi-a confirmat că o vede și el, așa că l-am strigat pe Radu să se trezească că „gata, asta e!”. Cred că am repetat continuu de vreo sută de ori „nu-mi vine să cred, nu-mi vine să cred, nu-mi vine să cred...”. Am trăit tot momentul cu un nod de plâns în gât, pentru că era un vis din copilărie care mi se împlinea. Nici nu mai speram să o prindem, înțelegând că se întâmplă totuși destul de rar în această perioadă. Și deși termometrul din cameră îmi arată „-25 C, feels like -32 C”, mi-am luat direct peste pijama geaca și am ieșit afară din căsuța noastră, să văd aurora boreală și mai bine. Și stând așa, în zăpadă, cu ochii la ea, nici frig nu mai simțeam. Ce minunăție! Ce norocoși să o vedem exact înainte de a pleca spre casă”, a povestit Dana Rogoz pe o rețea de socializare.

Adaugă comentariu