Odoraș.

Odoraș.

Eubiotic

Studiile arată că soții își stresează soțiile mai mult decât o fac copiii

Studiile arată că soții își stresează soțiile mai mult decât o fac copiii

Cu toată mizeria pe care o pot provoca copiii într-o casă, este fără îndoială adevărat că femeile întâmpină mult stres. De fapt, ele suferă de stres mai mult decât orice alt membru al familiei, scrie stiai.net

Ce fac soții în privința asta? Este corect să spunem că soții provoacă mai mult stres în viața soțiilor lor? Este posibil să aveți deja răspunsul, dar mai întâi,haideți să privim această problemă din mai multe unghiuri.

Studiile arată că soții își stresează soțiile mai mult decât copiii

Multe femei au fost lăsate să-și asume responsabilitatea de a fi asistente, bucătărese, organizatoare de evenimente și chiar menajere. Deși se comportă ca și cum ar fi ființe supraomenești, realitatea este că nu sunt.

Fiecare om are nevoie de timp pentru odihnă și relaxare, mai ales soțiile. Faptul că muncesc mult în casă le reduce productivitatea la locul de muncă spre exemplu.

Rezultatul a relevat că femeia medie are un nivel de stres de aproximativ 8,5 din 10. În plus, 46% dintre femeile care au răspuns la sondaj au confirmat că stresul pe care îl experimentează provine de la soți. Sunt surse mai mari de stres decât copiii.

Din sondajul efectuat, cercetătorii au obținut o mulțime de date care merită împărtășite. Într-un grup de patru mame cu parteneri, mamele sunt cele care îndeplinesc cele mai multe sarcini, sau chiar pe toate, atât sarcini parentale cât și casnice. Partenerii lor sunt rar implicați în asta. În cele mai multe cazuri, sunt în afara casei sau sunt prea ocupați pentru a-și face griji pentru copii.

De asemenea, aproximativ 1 din 5 mame care nu primesc niciun ajutor de la soți suferă zilnic un mare stres. De asemenea, s-au plâns că nu au suficient timp într-o singură zi pentru a îndeplini toate sarcinile programate. Sunt nevoite să le amâne pentru a doua zi ceea ce provoacă și mai mult stres.

O descoperire surprinzătoare făcută de cercetători este că rezultatul unui astfel de stres este deteriorarea sănătății observată la ambii parteneri.

Un studiu realizat de o Universitate arată că în cazul în care o femeie moare înaintea unui bărbat, bărbatul care a rămas cu responsabilitatea dezvoltă semne de sănătate precară. Pe de altă parte, dacă soțul este cel care moare înaintea soției sale, aceasta va duce o viață mai sănătoasă după aceea.

Cum să rezolvi această poblemă: Cea mai bună modalitate de a rezolva această problemă este să o discuți cu partenerul tău. Când amândoi vă deschideți inimile și sunteți de acord să vă împărțiți îndatoririle, veți fi mai liberi și mai dispuși să vă asumați sarcina. Împărțirea treburilor casei s-a dovedit a fi eficientă în rezolvarea unor astfel de probleme, reducând astfel stresul și, prin urmare, ducând la o viață fericită și sănătoasă.

Făcând acest lucru după cunoștințele și abilitățile lor. Fiecare dintre ei se străduiește să fie cel mai bun soț și tată care poate fi, dar este regretabil că unele soții nu au încredere în soțul lor cu îndatoririle. În schimb, îi vei vedea pregătiți să-și asume treburile.

Cel mai bun mod pentru o mamă de a scăpa de excesul de povară pe care o are este să se bazeze mai întâi pe soțul ei. Cei doi formează o echipă care se confruntă împreună cu această problemă și, prin urmare, este potrivit ca ei să depășească această problemă împreună. Acest lucru îi va oferi mamei timp suficient pentru a rezolva treburile casei și pentru a avea puțin timp și pentru ea. Chiar dacă tata duce copiii să se joace în noroi, nici nu mai contează, important este că se implică și el.

Ne-am dori să aflăm părerea dvs. despre acest subiect. Crezi că împărțirea sarcinilor gospodărești sunt potrivite într-o căsnicie? Crezi că soții provoacă mai mult stres soțiilor lor decât o fac copiii? Spune-ne părerea ta comentând la această postare.

Share:

Articole recomandate