Bunele maniere și politețea nu sunt învechite, iar copilul tău trebuie să le știe

Bunele maniere și politețea nu sunt învechite, iar copilul tău trebuie să le știe

În societatea în care trăim, bunele maniere şi bunul simţ sunt frecvent confundate cu naivitatea şi, în mod surprinzător, chiar cu flirtul sau linguşeala. Mulţi aleg altă cale decât aceea a educaţiei clasice. Însă… oricât aş auzi că astea nu mai sunt vremuri pentru bun simţ, eu cred că bunul simţ rămâne esenţa bunelor maniere.

Iată 10 paşi simpli prin care să-l înveţi pe cel mic politețea și bunul simţ:

  1. Învaţă-l puterea lui ,,mulţumesc’’.
  2. Explică-i importanţa lui,, te rog’’.
  3. Mâncaţi împreună şi învăţaţi bunele maniere la masă.
  4. Explică-i importanța şi puterea scuzelor.
  5. Educă-i bunătatea şi învaţă-l că nu e în măsură să-i judece şi să-i jignească pe ceilalţi.
  6. Predă-i blândeţea şi importanța de a se oferi să îi ajute pe ceilalţi.
  7. Învaţă-l să facă un compliment – şi explică-i cât de important este ca un compliment să fie sincer, să vină la momentul potrivit şi să vină din suflet.
  8. Învaţă-l să mănânce frumos şi, evident, explică-i utilitatea acestor maniere.
  9. Învaţă-l să fie politicos cu ceilalţi şi ai grijă să îi explici că politeţea nu îl va face un inadaptat, chiar dacă mulţi vor fi tentaţi să-i demonstreze contrariul. Aici trebuie să îl înveţi şi cum să îşi aleagă anturajul.
  10. Fii cel mai puternic model al copilului tău!

Și Bogdan Butnaru împreună cu Daria Grozavu au pregătit un exemplu interesant. Ia vedeți aici:

 

Despre actori

Daria Grozavu este o fetiță foarte deșteaptă, inteligentă, străduitoare și cu simțul umorului. Căreia, ca unei domnișoare adevărate, îi plac  mult micile semne de atenție, dar și drăgălășeniile. Nu doar să le primească! Îi place și să le ofere.

 

Glumeață, robustă și activă, Daria este sufletul oricărei companii. Nu se sinchisește în preajma maturilor sau a copiilor necunoscuți. Oriunde ea se simte ca peștele în apă.

 

La numai 3 ani a primit prima sa diplomă și medalie. Este de la Exclusive Dance, Daria fiind cel mai mic și mai perseverent participant.

 

Deși are doar 5 anișori, deja a absolvit cu succes primul său curs de Modelling. Aceasta i-a oferit șansa să participe la un număr impresionant de prezentări de modă, ședințe foto și chiar proiecte video.

La moment face gimnastică și coregrafie, completându-și astfel palmaresul ei de cunoștințe.

 

Bogdan Butnaru, colegul de platou al Dariei, este un băiețel foarte activ și debordant de energie. Nu stă locului mai mult de o clipă, pentru că gândurile și ideile năstrușnice dau năvală în căpușorul lui isteț.

 

În același timp, Bogdan este un copil destul de responsabil. La vârsta lui de 7 anișori poate să se joace tacticos cu frățiorul mai mic și chiar să aibă grijă de el când mama trebăluiește la bucătărie. La fel, are grijă de floricelele din casă, hrănește  peștișorii din acvariu și uneori,

când îi vine muza, se implică chiar și la gătit.

Bogdan face șah și lupte libere. Deci, se pregătește să devină un bărbat adevărat. Fetele, puneți ochiul pe el!

 

Adaugă comentariu