Mamă de tripleți: Medicii mi-au recomandat să renunț la unul sau doi embrioni

Mamă de tripleți: Medicii mi-au recomandat să renunț la unul sau doi embrioni

Oleg și Cristina Istrati sunt o familie tânără din Chișinău, căsătoriți de trei ani și jumătate, aceștia au devenit, în vara acestui an, de trei ori mai fericiți. Binecuvântați cu tripleți, pe nume Cristian, Olivia și Cătălina, părinții au simțit pe propria piele ce înseamnă să iubești necondiționat la puterea a treia. Cei trei copii s-au născut la 3 iulie, Cristian cu o greutate de 2,2 kg, Olivia – 1,970 kg și Cătălina – 1,740 kg.

Meseria de părinte, dincolo de afecțiune și iubire, presupune și multă responsabilitate, mai ales când este vorba despre trei micuți născuți concomitent. Însă dorința de a deveni mămică și emoțiile pe care le-a simțit atunci când a aflat că este însărcinată, au ajutat-o pe Cristina să treacă peste orice obstacol.

Intuiam că pot să fiu însărcinată cu gemeni, pentru că soțul are frați dintr-o sarcină gemelară, dar la tripleți într-adevăr nu m-am așteptat. Totuși reacția mea a fost una cât se poate de firească, soțul însă a rămas șocat de această noutate”, afirmă Cristina.

Chiar dacă a fost informată de medici despre faptul că o sarcină cu tripleți poartă un risc crescut de complicații atât pentru mamă, cât și pentru bebeluși, Cristina a decis să nu renunțe la niciunul dintre ei. „Toți medicii mi-au recomandat să renunț la unul din copii prin embrioreducție fetală. Nu m-am gândit niciodată că trebuie să fac acest lucru, cât de complicată ar fi sarcina. Le-am zis medicilor că mai bine stau toată sarcina la pat, dar nu sunt eu în drept să aleg cine să trăiască și cine nu”, spune mămica.

 Una dintre marile curiozități pe parcursul sarcinii este aflarea sexului copilului, iar atunci când în burtică sunt trei bebeluși, curiozitatea se triplează și ea. „Rezultatul ultrasonografiei ne-a ținut pe jar până la 26 de săptămâni. Inițial medicul a „depistat” sexul doar a doi dintre ei – doi băieți, în acel moment mă rugam al treilea copil să fie fată, nu-mi doream să fiu soacra cu trei nurori. Ulterior, la aproape 20 de săptămâni, am aflat că de fapt erau două fetițe, iar al treilea copil ne ținea iarăși în suspans, îmi doream deja al treilea să fie băiat. Marea noutate am aflat-o aproape de 26 de săptămâni, atunci medicul ne-a confirmat că sunt două fetițe și un băiat. Am fost extrem de fericită, am două gospodine în casă și un băiat, care este mila mamei”, povestește Cristina zâmbind.

Deși sunt tripleți, Cristian, Olivia și Cătălina se deosebesc încă de la naștere. În timp ce Olivia e mai timidă și liniștită, Cătălina este mai energică și activă, iar Cristian este bărbatul familiei, care cu siguranță va conduce gașca. „Copiii se deosebesc și la trăsăturile fizice. Olivia este brunetă, Cătălina este blondă, iar Cristian este șaten. În schimb toți sunt cu ochii verzi, pe care i-au moștenit de la tata. Din această cauză nici nu îi îmbrac la fel, pentru că ceea ce i se potrivește unei blonde, nu i se potrivește unei brunete, și viceversa. Eu consider că hainele trebuie să reflecte personalitatea copilului, iar părinții trebuie să încurajeze unicitatea fiecăruia”, adaugă Cristina.

Apariția copiilor în viața cuplului a fost, fără îndoială, un motiv de bucurie. Cu toate acestea, grija permanentă și atenția acordată bebelușilor au schimbat relația de cuplu. „După nașterea tripleților, relația noastră de cuplu a devenit mai apropiată. Chiar dacă mai uităm de pupicul de dimineață sau cel de seară, suntem fericiți și ne bucurăm de fiecare moment. Totul e diferit acum, dar e la fel de frumos și emoționant”, spune mămica.

Familia Istrati este una dintre cele selectate pentru a fi ajutate în cadrul evenimentului  „Crăciunul copiilor”, organizat de Odoraș pe 15 decembrie. Dacă aveți dorința și posibilitatea de a oferi ajutor familiei în care cresc tripleții de aproape jumătate de an, în cadrul evenimentului puteți aduce cadouri cu mențiunea  „pentru familia Istrati”. Vă așteptăm alături de noi și de familiile cu tripleți la cel mai mare bal de sărbători!

 

Foto: arhiva personală

Adaugă comentariu