Șefa grădiniţei nr.104 din Chişinău este acuzată că cere bani pentru înregistrarea copiilor

Șefa grădiniţei nr.104 din Chişinău este acuzată că cere bani pentru înregistrarea copiilor

Directoarea grădiniţei 104, din sectorul Botanica, este acuzată că cere ilegal bani pentru înregistrarea copiilor în instituţie. Părinții susțin că au fost obligaţi să achite fiecare o taxă de intrare de 500 de lei. De cealaltă parte, managerul instituţiei, respinge acuzaţiile şi spune că plăţile ar fi fost efectuate benevol, transmite TVR Moldova.

O femeie care a dorit să-şi păstreze anonimatul a declarată că a mers, vineri, la grădiniţă să-şi înregistreze copilul. După ce a depus o cerere, directoare i-a cerut să achite şi o taxă de minim 500 de lei pentru fondul instituţiei.

A fost pentru a înscrie cererea cu actele necesare. Directoare după ce am scris cererea îmi dă un bon şi îmi spune că să achităm minim de la 500 de lei în sus, pentru fondul grădiniţei. Eu i-am spus că nu voi dona nimic. Dumneaei mi-a spus că majoritatea părinţilor dau. Şi cum dumneavoastră n-o să daţi? I-am spus că nu voi da nimic, că nu este legitim”, a declarat femeia.

Această taxă a fost percepută şi de la alţi părinţi, care nu au dorit să apară în faţa camerei de frică că micuţii lor să nu aibă de suferit. Directoarea grădiniţei, Valentina Dembiţchi a negat acuzaţiile.

Contactă de TVR Moldova, Angela Starinschi, purtătoare de cuvânt la Centrul Național Anticorupție, a declarat că, în nici un caz, directorul unei instituţii nu poate cere de la părinţi bunuri, bani sau servicii, acoperindu-se cu existenţa unei asociaţii legale. Este ilegal şi contrar regulamentelor existente care stabilesc relaţia dintre asociaţiile de părinţi şi membrii acesteia. Nu veţi găsi în nici un document că un director de instituţie şcolară sau preşcolară are dreptul să condiţioneze un părinte să achite plăţi informale, iar ca rezultat să-i primească copilul la grădiniţă. Este ilegal, iar acest caz trebuie denunţat la Direcţia Generală Educaţie şi la CNA.

 

Foto simbol: noi.md

Adaugă comentariu

Închide