Semnificația acestui nume de fată nu o găsești nicăieri. Află care este el!

Semnificația acestui nume de fată nu o găsești nicăieri. Află care este el!

Alegerea numelui viitorului copilaș este o activitate pe cât de plăcută, pe atât de dificilă, mai ales ținând cont de răspunderea pe care o au părinții față de copilul care urmează să poarte acest nume toată viața și care chiar îi poate influența destinul. Și dacă pentru tălmăcirea numelor obișnuite, e suficient să dai un search pe internet, atunci numele Feyzana (fetița despre care “Odoraș” a scris în repetate rânduri și care s-a făcut remarcată grație talentului său), ne-a trezit interesul, pentru că nici un site nu ne-a explicat proveniența lui. Curioși, am contactat-o pe Eugenia Yilmaz, mama Feyzanei, pe care am întrebat-o despre originea acestui nume și iată ce am aflat:    

“Feyzana este o cochetă înnăscută, și mulți care o văd o dată fie la prezentări de modă, fie cântând și dansând pe marile scene de la noi, cu siguranță că au memorizat-o cel puțin grație numelui său unic – Feyzana. De ce unic? Pentru că nu mai găsești o altă fetiță cu nume asemănător, nici măcar prin intermediul motoarelor de căutare.

Numele Feyzana este o compilație dintre două nume Feyza și Ana, întrucât eu și soțul oscilam între Feyza și Ana-Maria. Feyza provine din limba turcă și semnifică: apă curgătoare, productivitate, putere, progres, abundență, or, noi, părinții ei, anume așa ne-am dorit-o pe fetița noastră - determinată, foarte energică și în același timp, o fire creativă. Semnificația numelui Ana-Maria ne duce cu gândul la femei puternice, serioase, harnice și hotărâte. Astfel, în timp ce noi stăteam la dubii între Feyza și Ana-Maria, David, feciorul mai mare, a venit cu geniala idee să o numim - Feyzana și cu asta ne-a împăcat pe ambii. Responsabilii de la Oficiul Stării Civile nu au văzut nici o problemă la înscrierea acestui nume. Cât privește clericii de la Biserică, nu am întâlnit nici o problemă pentru că… nu am botezat-o. Am studiat mult Biblia și am înțeles că ceea ce facem noi e doar un obicei. Optez mai mult pe ideea că fiecare poate să decidă singur cărei religii să aparțină, dar s-o facă conștient, la maturitate, și să nu fie una impusă de părinți sau de dogme. Apropo, decizia aceasta nu are nici o legătură cu religia mea sau a soțului meu, care nu este musulman.   

  

Ulterior, când Feyzana a crescut un pic, ea a demonstrat de nenumărate ori că acest nume i se potrivește și o caracterizează pe deplin. Feyzana este un copil bun, prietenos, mărinimos, sârguincios și înțelept. La moment, are șase ani, este elevă în clasa zero, cântă, dansează, desenează. Privind-o și admirând-o zilnic, spun cu tărie că sunt fericită că anume eu am fost aleasă să fiu mama ei”.

 

Dacă aveți un copil cu un nume mai deosebit, revista “Odoraș” vă invită să ne povestiți istoria și semnificația lui.  

Foto: arhiva personală

 

Adaugă comentariu