Aritmetica mintală – cea mai eficientă metodă de a crește un copil descurcăreț

Aritmetica mintală – cea mai eficientă metodă de a crește un copil descurcăreț

Aritmetica mintală este o metodă specifică de învățare a copiilor. Copiii nu studiază pur și simplu matematica așa ca la școală. Ei sunt învățați să facă calcule folosind abacul sau sorobanul – care amintește de acel calculator rudimentar din magazinele sovietice. Păi iată, s-ar putea să vă întrebați la ce mai ajută calculul mintal decât la a fi bun la matematică, așa că vă spunem – această metodă de fapt este foarte complexă. Copilașul își dezvoltă ambele emisfere ale creierului, devine mai perspicace, poate lua decizii corecte într-un timp mai scurt, își îmbunătățește memoria și atenția – ceea ce duce și la rezultate mult mai bune la școală.

Metoda Soroban este folosită activ începând cu 2013. Denumirea provine de la calculele japoneze Soroban. Iar Școala de calcul mintal Soroban a apărut tot atunci inițial în Ucraina. Eficiența metodei s-a adeverit a fi atât de mare încât a început vertiginos să fie căutată de tot mai mulți părinți ,iar la acest moment Școala de calcul mintal Soroban activează în 7 țări – filiale având în 180 de orașe. În Moldova avem Școala de calcul mintal la Chișinău și la Tiraspol.

Antrenamentele zilnice, în special exercițiile care pot fi rezolvate cu ajutorul abacului, creează noi conexiuni dintre neuroni. Mai mult ca atât, antrenarea zilnică ajută la dezvoltarea creierului copilului și acesta într-un timp destul de scurt poate rezolva mai multe exerciții. Astfel, în creier are loc schimbul instant de informații, precum analiza și prelucrarea acestora. Drept rezultat copilul se învață rapid să ia anumite decizii. De aceea, lecțiile de aritmetică mintală sunt foarte utile pentru copii mai ales pentru preșcolari.

Iată care sunt avantajele acestei metode:

  • În timpul lecțiilor se dezvoltă motorica mâinilor și are loc stimularea centrelor de vorbire;
  • Calculul mintal dezvoltă memoria și atenția, datorită acestui fapt copilul se învață să citească mai repede;
  • Copii fac mai ușor față lecțiilor și surplusului de informație;
  • Metoda include și efectuarea unor teme pentru acasă, de aceea preșcolarii sunt pregătiți astfel pentru perioada de școală.

Copiilor în vârstă de 7-11 aritmetica mintală o să le aducă următoarele avantaje:

  • Va învăța să memorizeze mai repede informațiile;
  • Va învăța să-și concentreze atenția;
  • Va deprinde abilitatea de a lua rapid decizii;
  • Va înțelege sensul exercițiilor;
  • Va învăța să comunice cu cei care îl înconjoară.

Dar principalul avantaj al acestei metode este faptul că copii învață să aibă încredere în forțele proprii și să tindă spre succes.

Ca un argument în plus pentru beneficiile pe care le are aritmetica mintală în dezvoltarea copiilor este și faptul că Școala de calcul mintal Soroban a primit diploma „Cel mai bun brand pentru copii” la Forumul internațional BIGBRANDS 2018.

Iată și un video care vă poate pur și simplu impresiona, căci mulți nici nu reușesc să vadă numerele la așa viteză, darămite să le mai și calculeze:

Impresionant, nu-i așa?! Îndrăzniți să descoperiți minunata lume a calculelor și mergeți la orele gratuite de probă la Școala de calcul mintal Soroban Moldova. Detalii despre Școală, dar și despre orarul lecțiilor puteți obține la numărul de telefon 060 935 935 sau pe pagina de Facebook.

Adaugă comentariu

Închide