Acerumen

Este normal ca bebelușul să tresară? Răspunde medicul pediatru, Dorina Agachi

Este normal ca bebelușul să tresară? Răspunde medicul pediatru, Dorina Agachi

Ar trebui să fim îngrijorați dacă observăm că bebelușul tresare în primul an de viață și care sunt cauzele acestei manifestări? Medicul pediatru, Dorina Agachi ne vorbește despre tresărirea bebelușilor și motivele din spatele acestei reacții.

„Da, e normal să tresară. De fapt, noi toți asta numim că „tresare”. Acele mișcări cu mânuțele largi – eu le numesc „cel mic cuprinde pe toată lumea”. În termeni medicali, acest tresărit poartă denumirea de reflex Moro – un reflex pe care copilul îl prezintă cu caracter înnăscut.

Este o calitate pe care noi încercăm să o căutăm în momentul de examinare a nou-născutului și este obligatoriu să o identificăm. Reflexul Moro va fi prezent în primele patru luni absolut la toți copiii, ulterior începe să se abolească.

Deci este o conexiune a sistemului nervos central cu periferia (cu mânuțele) și nu are nimic acest moment cu faptul că s-ar fi speriat pentru că s-a deschis ușa, pentru că l-am pus pe orizontal, pentru că l-am pus în cada cu apă sau pentru că l-am ridicat în sus. Este doar o manifestare reflectorie a unei conexiuni neurologice”, a explicat medicul pediatru, Dorina Agachi pe pagina sa de Instagram.

Adaugă comentariu