Odoraș.

Odoraș.

Maternitatea Medpark

Zelenski vorbește de „morți și răniți” după ce Ucraina a fost atacată cu 75 rachete

Zelenski vorbește de „morți și răniți” după ce Ucraina a fost atacată cu 75 rachete

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a declarat că se înregistrează morți și răniți în exploziile care au zguduit orașe din Ucraina pe 10 octombrie și a acuzat Rusia că încearcă să șteargă țara sa „de pe fața pământului”, scrie radio.europalibera.org

Capitala ucraineană, Kiev, a fost zguduită de un val de explozii, iar serviciile de urgență au anunțat că mai multe persoane au fost ucise și rănite în explozii. Informații despre explozii au venit și din alte orașe ucrainene - Dnipro, Lvov și Ternopil - potrivit presei ucrainene. „Încearcă să ne distrugă și să ne șteargă de pe fața pământului... să ne distrugă oamenii care dorm acasă în (orașul) Zaporojie. Ucideți oamenii care merg la muncă în Dnipro și Kiev", a declarat Zelenskiy pe aplicația de mesagerie Telegram. „Alarmele aeriene nu se potolesc în toată Ucraina. Sunt rachete care lovesc. Din păcate, există morți și răniți”.

„Lașii luptă împotriva locurilor de joacă, a copiilor și a oamenilor", a scris Andri Iermak, șeful administrației prezidențiale, pe rețelele de socializare. „Acesta este un alt semnal pentru lumea civilizată că problema rusă trebuie rezolvată prin forță.” Primarul Kievului, Vitali Klitschko, a declarat că rachetele au lovit „infrastructura critică” din capitala Ucrainei.

Exploziile par să vizeze părțile mai apropiate de centrul Kievului în comparație cu loviturile rusești asupra orașului de la începutul războiului. Guvernatorul regiunii Lvov din vestul Ucrainei a declarat că bombardamentele au vizat infrastructura critică, inclusiv instalații energetice, în întreaga regiune.

Loviturile din întreaga Ucraină au avut loc după ce însuși președintele rus Vladimir Putin a acuzat serviciile secrete ucrainene, fără a furniza nicio dovadă, de atacul recent asupra podului de 18 kilometri care leagă Crimeea anexată de Moscova de Rusia continentală, numindu-l un „act de terorism”.

Share:

Articole recomandate