Odoraș.

Odoraș.

Maternitatea Medpark

Semnele cancerului de piele, mai ales cele de pe unghiile de la mâini și de la picioare nu ar trebui, sub nicio formă, ignorate

Semnele cancerului de piele, mai ales cele de pe unghiile de la mâini și de la picioare nu ar trebui, sub nicio formă, ignorate

Semnele cancerului de piele, mai ales cele de pe unghiile de la mâini și de la picioare nu ar trebui, sub nicio formă, ignorate, scrie avantaje.ro. 

Medicii dermatologi de pretutindeni sfătuiesc oamenii să nu ignore semnele care apar pe piele, mai ales cele din zona unghiilor de la mâini și de la picioare.

Cancerul de piele este tipul de cancer, așa cum a declarat OMS, din ce în ce mai frecvent, cu o incidență în creștere și cu potențial mortal.

Unul dintre tipurile de cancer de piele, melanomul, înregistrează creșteri în rândul populației din România, mai ales în rândul tinerilor, conform Globocan. Ratele melanomului s-au dublat începând cu anii 1990, potrivit OMS, dar ratele de supraviețuire pentru acest tipul de cancer rămân relativ ridicate, doar dacă este descoperit în timp util.

Care sunt semnele cancerului de piele?

Unul dintre semnele cancerului de piele la care oamenii ar trebui să fie atenți este că unghiile lor pot fi afectate, prin apariția unei dungi întunecate. Alte semne includ pielea întunecată pe lângă unghie, despicarea ei sau desprinderea cu ușurință a unghiei. Oamenii ar trebui, de asemenea, să aibă grijă la umflături sau dacă există un nodul sub unghie.

Doctorii îi sfătuiesc pe oameni să ia aceste semne în serios, deoarece melanomul în zona unghiei este adesea într-un stadiu mai avansat decât pare.

Care sunt cele mai frecvente simptome ale cancerului de piele?

Cele mai frecvente simptome pentru cancerul de piele sunt:

  • Un nodul sau un punct decolorat pe piele care persistă după câteva săptămâni și progresează lent.
    Uneori, nodulii sunt roșii și fermi și se pot transforma în ulcerații, cu coajă, plate și solzoase.
  • Apare adesea pe zonele de piele expuse regulat la soare.
  • Pentru melanom, cel mai frecvent semn este apariția unei noi alunițe sau schimbarea/modificarea unei alunițe deja existente.

Acest lucru se poate întâmpla oriunde pe corp. Atenție la schimbări treptate de formă, dimensiune și culoare.

Consultați un medic dermatolog dacă aveți orice anomalie a pielii, cum ar fi un nodul, ulcerație, leziune sau decolorare a pielii care nu s-a vindecat după patru săptămâni.

De asemenea, ar trebui să consultați un medic dermatolog dacă aveți o aluniță care devine mai mare, mai ales dacă are o margine neregulată.

 

 

Sursa foto: realitatea

Share:

Articole recomandate