Odoraș.

Odoraș.

Maternitatea Medpark

Moldova a obținut aurul la un turneu internațional de gimnastică ritmică

Moldova a obținut aurul la un turneu internațional de gimnastică ritmică

Țara noastră este plină de talente în proba gimnastică ritmică. Sportivele Școlii Sportive a Rezervelor Olimpice au urcat pe prima treaptă a podiumului la un turneu internațional care a avut loc în Spania. Marea problemă a gimnastelor noastre este că nu au o sală personală unde să se antreneze, ele fiind nevoite să se pregătească de competiții în sala luptelor greco-romane, scrie tv8.

Pe piesa „Trenulețul” a formației Zdob și Zdub și frații Advahov, tinerele noastre gimnaste cu vârste cuprinse între 8 și 10 ani au evoluat în premieră la un turneu internațional în Spania în această lună în orașul Figueres. 

În proba de ansamblu, talentatele sportive de la Școala Sportivă a Rezervelor Olimpice au reușit să încânte asistența și au urcat pe prima treaptă a podiumului după ce sau impus în fața unor țări ca Franța, Ucraina, Spania sau Italia. Foarte modeste din fire, gimnastele au declarat că nu s-au așteptat la un asemenea rezultat, însă sunt fericite că au dat lovitura. 

Majoritatea fetelor au revenit cu medalii. Sunt gimnaste care s-au remarcat, iar altele au cucerit aurul.

Tinerele gimnaste se antrenează zilnic în locul unde, de regulă, se pregătesc luptătorii de stil greco-roman. 

Sportivele, dar și antrenorii se plâng că nu dețin cele mai bune condiții de antrenament, iar cea mai mare problemă este că nu au o sală proprie.

Chiar dacă nu dețin o sală personală de antrenament, gimnastele noastre revin de fiecare dată cu numeroase medalii de la turneele internaționale. 

Începând cu grupele preventive de pregătire până la avansați, Școala Sportivă a Rezervelor Olimpice deține aproximativ 150 de gimnaste. 

 

 

 

 

Sursa foto: tv8.md

 

 

Share:

Articole recomandate