Odoraș.

Odoraș.

Maternitatea Medpark

„Înger mic, te-ai luptat până la capăt”. Rayan, băiatul de 5 ani a decedat după ce a rămas blocat într-o fântână

„Înger mic, te-ai luptat până la capăt”. Rayan, băiatul de 5 ani a decedat după ce a rămas blocat într-o fântână

Rayan, băiatul de cinci ani care şi-a pierdut viaţa după ce a stat blocat timp de cinci zile într-o fântână dintr-o regiune săracă din nordul Marocului - o dramă care a impresionat profund opinia publică internaţională - va fi înmormântat luni. Tragedia a atras un val fără precedent de mesaje de compasiune atât din partea oamenilor simpli, cât și a liderilor lumii, transmite digi24.ro

Înmormântarea băiatului marocan va avea loc luni în satul Ighrane, unde s-a produs tragedia, au anunţat un verişor al copilului şi un deputat din provincia Chefchaouen, Abderrahim Bouazza.

Nicio informaţie oficială despre o eventuală autopsie nu a fost anunţată deocamdată. Cadavrul băiatului de cinci ani a fost transportat la Spitalul Militar din Rabat.

„Moartea unui copil a reamintit lumii valorile umanităţii”, a comentat duminică seară site-ul televiziunii publice marocane, SNRT.

Mii de oameni au asistat la operațiunea de salvare

Rayan a căzut marţi într-o fântână secată de 32 de metri, foarte strâmtă şi greu accesibilă, săpată în apropiere de casa familiei sale din Ighrane.

Reuşind să creeze o breşă orizontală sâmbătă, membrii echipelor de salvare şi-au continuat munca, săpând centimetru cu centimetru, de multe ori cu mâinile goale, pentru a evita orice risc de prăbuşire a straturilor de pământ.

Până vineri, agenţii de intervenţie au trimis oxigen şi sticle cu apă în puţ până în zona în care se afla Rayan, fără să aibă însă certitudinea că băiatul putea să le folosească.

Sursă foto: Profimedia Images

Share:

Articole recomandate