Odoraș.

Odoraș.

Maternitatea Medpark

În lunile septembrie și octombrie, toți copiii vor merge fizic la școală

În lunile septembrie și octombrie, toți copiii vor merge fizic la școală

În lunile septembrie și octombrie, toți copiii vor merge fizic la școală. Ce ține de învățământul în luna noiembrie, va fi luată o decizie ulterior. Despre aceasta a anunțat vicepremierul, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, în cadrul ședinței Guvernului de prezentare a 100 de zile de activitate, transmite suntparinte.md

„Nimeni nu-și dorește ca învățământul să treacă online. În septembrie și octombrie, toți copiii vor merge la școală. Credem că în noiembrie va fi la fel. S-ar putea să apară o situație de criză și, dacă va apărea o astfel de situație, vom lua deciziile în funcție de caz. Sunt multe școli care nu se alimentează cu gaz sau au alternative, de aceea, cu siguranță, nu vor trece la învățământ online”, a menționat viceprim-ministrul.

Amintim că autorii proiectului au identificat 3 scenarii în cazul în care furnizarea gazelor naturale va fi limitată în proporții de 35%, 50% și 100%, precum și au propus măsuri de reducere și ameliorare.

Printre ele se numără sistarea iluminatului stradal pe timp de noapte (după ora 23:00); reducerea temperaturii agentului termic, cu 10%, în încăperile administrative și cele de producție (sectoare de exploatare); limitarea, la maximum, a temperaturii interioare în afara programului de lucru și în weekend – sector public și sector privat; limitarea temperaturii interioare la 19 grade în cadrul hotelurilor, restaurantelor, clădirilor comerciale, publice etc.; optimizarea programului de lucru (schimburi de lucru de acasă, program redus de activitate); organizarea procesului de învățământ la distanță/online (10 zile/lună).

Share:

Articole recomandate