Odoraș.

Odoraș.

Maternitatea Medpark

Grepfrut – proprietăți, beneficii, cum arată și cum se consumă

Grepfrut – proprietăți, beneficii, cum arată și cum se consumă

Grepfrut este unul dintre cele mai sănătoase citrice, supranumit fructul paradisului. Grepfrut este foarte apreciat de consumatorii de citrice pentru pulpa lui foarte suculentă, pentru aroma ușor amăruie și acrișoară și pentru efectul lui revigorant. Este recunoscut pentru faptul că topește grăsimea, elimină depunerile de colesterol și ajută în orice tip de dietă pentru slăbit pe care vrei să o urmezi, scrie unica.ro 

De unde vine pomul de grepfrut

Numele științific al acestui pom este Citrus paradisi și face parte din marea familie a citricelor, Rutaceae. Grapefrut a fost descoperit în insulele Caraibe și este considerat un hibrid natural dintre pomelo și portocală.

Este un pom veșnic verde, cultivat în zone tropicale și semi-tropicale, în special pe coastele calde ale Americii, dar și în Asia sau Israel.

Grepfrut – valorile nutritive

Acest fruct ușor amărui este foarte bogat în apă, fiind fructul citric cu cel mai mare conținut de apă dintre toate, un aspect benefic pentru persoanele care au nevoie de o hidratare mai bună. De asemenea, este apreciat pentru concentrația mare de vitamina C, vitamina A , betacaroten, licopen și antioxidanți care ajută imunitatea.

Iată valorile nutritice ale unei porții de 100 gr de pulpă de grepfrut Calorii:

52 Carbohidrați;
13 grame Proteine;
1 gram Fibre;
2 grame Vitamina C;
64% din necesarul zilnic Vitamina A;
28% din necesarul zilnic Potasiu;
5% din necesarul zilnic Magneziu;
3% din necesarul zilnic Calciu;
2% din necesarul zilnic Cupru;
4% din necesarul zilnic Acid folic;
3% din necesarul zilnic Acid pantotenic (vitamina B5);
5% din necesarul zilnic Tiamina;
4% din necesarul zilnic Piridoxina (B6);
4% din necesarul zilnic

 

Consumul de grepfrut este recomandat dimineața pentru persoanele care țin diete, dă senzația de sațietate și stimulează arderile de grăsimi;
Grepfrut ajută sistemul imunitar, previne virozele, răcelile și infecțiile respiratorii;
Pectina din coaja albă este benefică pentru digestie, are efect ușor laxativ, combate balonarea și flatulența;
Datorită sucului bogat și acid, grepfrut poate preveni infecțiile renale precum cistita și formarea de pietre la rinichi;
Ajută activitatea cardiacă și previne depunerile de colesterol pe artere;
Reglează nivelul de zahăr din sânge și este recomandat diabeticilor;
Protejează ochii și menține acuitatea vederii la distanță;
Ajută la reglarea tensiunii arteriale;
Parfumul lui tonic și revigorant, precum și sărurile minerale stimulează funcțiile cognitive, concentrarea și atenția, precum și activitatea creierului;
Conferă energie organismului și combat stările de astenie și oboseală;
Poate preveni cancerul de stomac și cancerul de colon;
Vitamina A și betacarotenul sunt esențiale pentru protecția pielii, pentru un ten mai luminos și mai tânăr până la vârste înaintate.

 

 

Share:

Articole recomandate