Odoraș.

Odoraș.

Maternitatea Medpark

Astăzi este Ziua mondială a copiilor născuți prematur

Astăzi este Ziua mondială a copiilor născuți prematur

În Republica Moldova, anual, cei mai mulți copii născuți prematur primesc îngrijiri medicale la Institutul Mamei și Copilului. De bebelușii născuți la 22 de săptămâni de sarcină și cu cea mai mică greutate, unii de nici 500 de grame, au grijă medicii și asistentele medicale din secția Reanimare și Terapie Intensivă nou-născuți, scrie realitatea.md.

„Copilașii prematuri sunt cele mai firave ființe. În secția noastră cel mai mic copilaș are 878 de grame, s-a născut câteva zile în urmă, la un termen de 27 de săptămâni de gestație. Este un băiețel bravo, pentru care noi, neonatologii, acum facem tot posibilul ca să fie sănătos”, spune Inna Sîrghe, medic neonatolog-reanimatolog la Institutul Mamei și Copilului.

Majoritatea copilașilor prematuri care ajung în secția Reanimare și Terapie Intensivă nou-născuți sunt în stare gravă și extrem de gravă.

Copilașii prematuri au nevoie nu doar de îngrijiri medicale, dar și de grijă din partea părinților, susține medicul Inna Sîrghe.

Anual, la Institutul Mamei și Copilului este oferită asistență medicală la aproape 700 de nou-născuți prematuri. În anul 2021, în țară s-au născut prematur 1 841 de copii, potrivit datelor Agenției Naționale pentru Sănătate Publică. Toți copilașii născuți înainte de 37 de săptămâni de sarcină sunt considerați prematuri.

 

 

 

Sursa foto: Baby Stema

Share:

Articole recomandate