Odoraș.

Odoraș.

Maternitatea Medpark

Angelina Jolie a povestit despre vizita sa în Ucraina: Nu are sens să fie provocate astfel de daune copiilor

Angelina Jolie a povestit despre vizita sa în Ucraina: Nu are sens să fie provocate astfel de daune copiilor

Angelina Jolie, ambasador al Înaltului Comisariat ONU pentru Refugiați (UNHCR) a povestit pe Instagram despre vizita sa de săptămâna trecută în orașul ucrainean Lvov, scrie deschide.md 

În timp ce mă aflam în Lvov, în urmă cu câteva zile, mi-a fost arătată o ”piatră specială”. Fetița care a găsit-o nu și-a dat seama că piatra cu care se juca era, defapt, o schijă dintr-o bombă. Am ținut-o în palmă preț de câteva secunde. Era zimțată și mai grea decât v-ați aștepta. Strălucirea și natura sa neobișnuită trebuie să fi atras atenția copilului. Când o bombă sau un obuz explodează, fragmente ascuțite de metal greu rup corpurile celor din apropierea deflagrației” a scris actrița americană.

Angelina Jolie a mai scris că mulți dintre copiii pe care i-a întâlnit în călătoria sa în Ucraina au fost nevoiți să treacă prin intervenții chirurgicale dificile și dureroase după ce bombardarea gării din Kramatorsk a făcut ca bucățile de șrapnel să le pătrundă în corp.

De asemenea, Angelina Jolie a mai subliniat că unele fragmentele de metal din apropierea organelor vitale au fost prea periculoase pentru a fi îndepărtate și au rămas în corpurile copiilor.

Nu are sens să fie provocate astfel de daune copiilor, care depășesc rănirea fizică a manifestărilor emoționale și mentale ale traumei” a mai scris trimisul special al Înaltului Comisariat al ONU pentru Refugiați. 

Angelina Jolie și-a încheiat mesajul, subliniind că lupta pentru a pune capăt unui război, precum cel care se desfășoară acum în Ucraina, reprezintă ”o cursă pentru a limita numărul de victime ucise, rănite, strămutate și traumatizate în fiecare zi”.

Vizita Angelinei Jolie în Ucraina nu a fost lipsită de peripeții. La un moment dat au pornit sirenele care anunţă de obicei bombardamente, aşa că actriţa a fost dusă la adăpost. Actrița americană s-a întâlnit cu mulţi copii ucraineni internați într-un spital din oraș şi a discutat cu voluntarii și oficialii care îi ajută.

Share:

Articole recomandate