Odoraș.

Odoraș.

Maternitatea Medpark

Aleyna a stat îngropată sub munții de beton timp de 11 zile, în Turcia. Tânăra cu nume predestinat - "cea care nu moare" - a luptat să trăiască

Aleyna a stat îngropată sub munții de beton timp de 11 zile, în Turcia. Tânăra cu nume predestinat -

Aleyna Ölmez, al cărei nume de familie în turcă înseamnă "cea care nu moare", a supraviețuit ca prin minune timp de 11 zile, prinsă sub dărâmături, în Turcia. Tânăra, în vârstă de 17 ani, era îngropată sub molozul clădirii în care locuia, în Kahramanmaras, scrie observatornews.ro.

O tânără de 17 ani a fost salvată joi şi scoasă de sub dărâmături, la 11 zile de la producerea cutremurului cu magnitudine 7,8 care a lovit sudul Turciei şi nord-vestul Siriei, provocând moartea a peste 41.000 de oameni şi prăbuşirea a mii de clădiri, relatează AFP.

A stat îngropată sub ruine timp de 248 de ore

Fata a stat îngropată sub dărâmăturile clădirii în care locuia, în Kahramanmaras, în sudul Turciei, timp de 248 de ore. În momentul salvării, ea era conştientă şi a putut să închidă şi să deschidă ochii, urmând instrucţiunile echipelor medicale

În lacrimi, unchiul ei i-a îmbrăţişat rând pe rând pe voluntarii care au salvat-o de sub dărâmături. "Am fost atât de fericiţi. Să vezi bucuria familiei este incomparabilă", a declarat Ismail, unul dintre salvatori. Cei mai mulţi dintre ei sunt mineri din diferite oraşe ale ţării, iar voluntarii lucrează în continuare pentru a încerca să găsească supravieţuitori printre ruine.

"Toţi minerii vă vor spune acelaşi lucru: am venit aici în speranţa de a localiza un sunet de la un supravieţuitor", a declarat Ali Akdoga. "Chiar dacă sunetul pe care îl localizăm este cel al unei pisici, noi vom încerca să o salvăm şi pe ea", a adăugat Akdoga.

 

 

 

Sursa foto: observatornews.ro

Share:

Articole recomandate