Odoraș.

Odoraș.

Maternitatea Medpark

Al doilea caz de variola maimuței a fost confirmat în R. Moldova

Al doilea caz de variola maimuței a fost confirmat în R. Moldova

În R. Moldova a fost înregistrat al doilea caz de variola maimuței. Infecția a fost confirmată la un moldovean care a revenit în țară, la 15 august, din orașul Paris, anunță Ministerul Sănătății. Potrivit Agenției Naționale pentru Sănătate Publică (ANSP), simptomele, precum slăbiciuni generale, transpirație abundentă, erupții cutanate multiple, au apărut săptămâna trecută, scrie zdg.md

„Ajuns în țară, bărbatul s-a deplasat, împreună cu un prieten, cu mașina, de la aeroport la Institutul de Medicină Urgentă, pentru a fi examinat de un medic, care la rândul său l-a redirecționat la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă”, unde a fost internat cu suspecție la variola maimuței.

Tot astăzi, au fost recoltate specimene și transportate pentru investigații de laborator la Agenția Națională pentru Sănătate Publică. Testul RT-PCR pentru variola maimuței a fost pozitiv”, anunță Ministerul Sănătății.

Ancheta epidemiologică este în desfășurare. Autoritățile din sănătate menționează că, starea pacientului este de gravitate medie, stabilă.

Primul caz de variola maimuței a fost confirmat în R. Moldova, la 8 august curent. Infecția a fost confirmată la un cetățean străin, care s-a deplasat în țara noastră din Statele Unite ale Americii, în interes de serviciu, potrivit Ministerul Sănătății (MS).

Simptomele variolei maimuței sunt de obicei febra, durerile de cap, ganglionii limfatici umflați, durerile musculare și erupțiile cutanate. Pentru a preveni infectarea cu variola maimuței, MS recomandă să vă spălați mâinile cu apă și săpun, să evitați contactul apropiat cu persoanele, care suspectează că s-au infectat sau sunt confirmate cu variola maimuței și/sau cu animalele, care ar putea fi infectate. „Dacă suspectați că aveți variola maimuței solicitați asistență medicală”, îndeamnă autoritățile din sănătate.

Sursa: Ziarul de Gardă

Share:

Articole recomandate