Odoraș.

Odoraș.

Maternitatea Medpark

7 aprilie- Ziua Mondială a Sănătății: „Planeta noastră, sănătatea noastră”

7 aprilie- Ziua Mondială a Sănătății: „Planeta noastră, sănătatea noastră”

Ziua Mondială a Sănătății este marcată, începând cu anul 1950, pe data de 7 aprilie, iar în fiecare an se atrage atenția asupra unui subiect specific de sănătate care prezintă un motiv de îngrijorare pentru Organizația Mondială a Sănătății.  În anul 2022, pe fundalul unei crize de mediu la nivel global, sloganul „Planeta noastră, sănătatea noastră” aduce în centrul atenției acțiunile urgente necesare pentru a ocroti sănătatea oamenilor și a planetei, se arată într-un comunicat publicat de Ministerul Sănătății al Republicii Moldova. 

Potrivit sursei, poluarea aerului, apa contaminată, pericolele asociate cu utilizarea anumitor substanțe chimice periculoase și impactul negativ al modificărilor climatice sunt doar o parte dintre cele mai mari amenințări la adresa mediului pentru sănătatea publică în spațiul european.

În acest context, Organizația Mondială a Sănătății propune un șir de acțiuni pentru a crea o societate orientată spre bunăstarea umană, o societate în care aerul curat, apa și alimentele sunt disponibile pentru toți, în care economia se dezvoltă în folosul sănătății, iar oamenii au o atitudine responsabilă față de sănătatea lor și sănătatea planetei.

În comunicat se arată că Ministerul Sănătății (MS) susține inițiativele și măsurile orientate pentru reducerea impactului crizei climatice, inclusiv prin promovarea proiectelor de eficiență energetică și utilizarea surselor de energie regenerabilă în instituțiile medico-sanitare publice. 

OMS estimează că mai bine de 13 milioane de decese în întreaga lume, în fiecare an, sunt din cauza factorilor ce țin de mediul înconjurător, cauze care ar putea fi evitate.

Totodată, ziua de 7 aprilie marchează aniversarea fondării Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) în anul 1948.

Foto simbol
Sursa foto: studetus.md 
Share:

Articole recomandate