Odoraș.

Odoraș.

Maternitatea Medpark

4 țări își reiau treptat activitatea – deschid școlile, grădinițele și magazinele. Premierul spune când se poate sfârși carantina în Moldova!

4 țări își reiau treptat activitatea – deschid școlile, grădinițele și magazinele. Premierul spune când se poate sfârși carantina în Moldova!

La nivel european, unele țări au ales să nu impună restricții dure în rândul populației din cauza pandemiei de coronavirus de tip nou. Este cazul Germaniei și Suediei. Dar există și țări precum Franța, Cehia, Austria, Danemarca, Norvegia, care au inchis mai multe instituții și le-au recomnadat cetățenilor să stea în casă. 

Dar recent patru dintre aceste țări au decis să relaxeze măsurile restrictive impuse populației.

Prima țară care a reacționat a fost Cehia. Cehii au voie acum să practice sportul în aer liber, în timp ce mai multe magazine au fost redeschise.

Austria vrea să-și relanseze economia după sărbătorile de Paște, asta însemnând că oamenii vor putea merge din nou la muncă și micile afaceri își vor redeschide porțile.

Țările nordice - Danemarca și Norvegia au decis să redeschidă grădinițele și școlile de săptămâna viitoare. Asta, pe lânga mai multe măsuri menite să ajute economia, precum deschiderea magazinelor.

Între timp noi suntem în plină carantină, însă premierul Ion Chicu a declarat că dacă în perioada de până la 26 aprilie reușim să menținem răspândirea virusului în parametrii actuali de creștere a numărului de cazuri noi și nu depășim cifra de 3000 cazuri active, din 27 aprilie reluăm marea majoritate a activităților economice. Prim-ministrul a subliniat că, pentru aceasta, trebuie să respectăm și mai strict în aceste 2 săptămâni regulile sanitar-epidemiologice, inclusiv de Paște.

Mersul la biserică în această perioadă este restricționat, inclusiv pentru sfințirea darurilor pascale. Dacă nu respectăm cu strictețe aceste reguli, vom sta acasă încă mult timp”, a spus prim-ministrul, citat de provincial.md.

 

Sursa: copilul.ro; provicianial.md; sputnik.md

Share:

Articole recomandate