Odoraș.

Odoraș.

Tedi

Festivalul Mamelor 15 martie 2024 - prima ediție din acest sezon

Festivalul Mamelor 15 martie 2024 - prima ediție din acest sezon

Pe data de 15 martie revista pentru părinți „Odoraș” a organizat prima ediție din această primăvară a Festivalului Mamelor. La eveniment au participat medici specialiști și reprezentanți ai companiilor farmaceutice care au abordat diverse teme utile pentru mămici și viitoarele mămici.

Cea care a deschis seminarul informativ a fost reprezentanta companiei Biessen Pharma, Dorina Agachi, medic pediatru care a vorbit despre inhalațiile în afecțiunile respiratorii. Respirația este funcția prin care se asigură continuu și adecvat aportul de oxigen din aerul atmosferic până la nivelul celulelor care îl utilizează și circulația în sens invers a dioxidului de carbon produs de metabolismului celular. Terapia cu aerosoli este recomandată atât pentru prevenire, cât și pentru tratament. Pentru a efectua o procedură de terapie de nebulizare, este necesar un nebulizator, adică un recipient cu medicamente/agent în care substanța lichidă este transformată într-o ceață – nebuloasă. Concentrația recomandată de utilizare este de 2,2%.  Concentrațiile mai mari de 3% pot provoca: hipersecreția bronșică și bronhospasm pentru pacienții care au astm (o îngustare temporară a bronhiilor și deci o reducere a debitului de aer care le traversează provocând fie o șuierătură la expirație, fie o tuse care necesită administrarea de SABA (beta antagoniști adrenoceptori cu efect pe termen scurt - tratament astm). Compania Marimer deține în gamă inhalații cu apă de mare hipertonică cu concentrație de 2,2%, reprezentând o concentrație sigură încă de la naștere și cea mai sigură soluție pentru terapia cu aerosoli.

Reprezentanta companiei Nestle, Doina Haidarlî, medic chirurg pediatru a vorbit despre îngrijirea și alimentația copiilor cu diverse malformații vasculare la nivelul pielii – Hemangioamele. Medicul a oferit o perspectivă detaliată asupra hemangioamelor la copii, evidențiind aspecte precum frecvența apariției, tipurile, clasificarea, cauzele, simptomele și tratamentul acestei afecțiuni. Hemangiomul a fost descris ca fiind cea mai întâlnită tumoră benignă a nou-născuților, afectând unul din 10-15 copii nou-născuți. Există două tipuri comune de hemangioame: hemangioame congenitale, care sunt prezente de la naștere la dimensiunea lor maximă și hemangioame infantile, care apar la câteva săptămâni după naștere și cresc treptat în dimensiune până când dispar spontan. Medicul a subliniat faptul că majoritatea hemangioamelor se pot rezolva de la sine până la vârsta de 10 ani, dar, în cazuri rare, pot fi asociate cu alte afecțiuni congenitale și pot necesita tratament. Prezentarea a abordat detaliat factorii de risc, simptomele și opțiunile de tratament, inclusiv intervenția medicamentoasă, chirurgicală și terapia cu laser. Nutriție și îngrijirea generală a copilului au un rol semnificativ în menajare diferitor situații pe care le putem întâlni la un copil. Accent a fost pus pe importanța unui regim alimentar echilibrat și pe utilizarea unor suplimente adecvate pentru întărirea sistemului imunitar și promovarea creșterii sănătoase. Astfel, pentru pentru un regim alimentar echilibrat, medicul recomandă NAN SupremePRo - protecția sigură pentru o creștere și dezvoltare sănătoasă a copiilor. Proteina OptiPro Hipoalergică proteina parțial hidrolizată, ușor se asimilează; Complex din 5 Oligozaharide ale LM protejază microbiota sănătoasă și selectiv elimină microflora patogenă; Probiotic Lactobacteria Reuteri formează microflora intestinală sănătoase și răspuns imun corect. O altă varintă ar fi terciul Nestle hipoalergic cu proprietăți nutritive pentru a oferi copiilor enegie necesară zilnică, nu conține alergeni, nu conține lapte, nu provoacă constipații, îmbogațit cu vitamine și minerale și foarte gustos.

Reprezentantul companiei Berlin Chemie, Culev Veaceslav a vorbit despre Quixx baby care este un preparat bazat pe picături izotonice pe bază de apă de ocean. Conține apă de mare naturală diluată cu apă purificată pentru a obține o concentrație de sare de 0,9%, de asemenea conține minerale și oligoelemente valoroase din Oceanul Atlantic, este steril și nu conține conservanți. Se permite îngrijirea zilnică a nasului încă din prima zi de viață. Datorită conținutului de sare QUIXX baby este un produs foarte delicat și previne iritațiile la nivelul nasului sensibil. Balonarea este o problemă comună și stresantă pentru toți, iar la bebeluși, balonarea este una din cauzele care provoacă colicile. Pentru ameliorarea acestora reprezentantul recomandă Espumisan® care ajută la ameliorarea balonării și flatulenței. Până în prezent nu au fost observate reacţii adverse. Totuși, printre problemele cu care se poate confrunta un bebeluș, mai sunt și cele de creștere a dințișorilor care sunt mereu însoțite de durere. Pentru ameliorarea acestora se recomandă Anaftin. Sub stratul protector, formula unică a Anaftin® contribuie la o vindecare naturală. Acidul hialuronic acționează prin reținerea apei și creează un mediu care ajută țesutul lezat să se vindece. Aloe vera intensifică efectul hidratant ceia ce sporește epitelizarea și vindecarea leziunii. Nu conține zahăr, alcool etilic, anestezice locale sau alte medicamente.

Reprezentanta companiei Optiplaza, Olga Tănase, medic oftalmolog, a vorbit despre vizita copiilor la oftalmolog. Prima examinare a ochiului se face de medicul neonatolog pentru a vedea dacă copilul nu are strabism, cataractă, anomalii de dezvoltare sau retinopatia prematurului. În cazul în care este necesar, se poate cere examinarea medicului oftalmolog. În general, prima vizită la medical oftalmolog se efectuează la vârsta de 6 luni și se examinează mișcările globului ocular și dacă există anumite semne de patologii refractive. Următoarele vizite se fac la 1 an, 1,5 ani, 3 ani, 5 ani, 7 ani. Printre patologiile des întâlnite la copii se numără: Ocluzia canalului lacrimo-nazal, myopia, hipermetropia, astigmatismul, strabismul și ambliopia. Printre semnele care ar trebui să ne îngrijoreze se numără: dureri de cap/ nu văd bine/  văd în ceață; nu îi place să citească; pierde rândurile textului; inversează literele; ține cartea prea aproape; întoarce capul pentru a citi cu un ochi; ochi iritați, înlăcrimați. Rețeaua de magazine Optiplaza, deține o gamă largă de ochelari și accesorii potrivite pentru orice patologie, dar cel mai important este faptul că au medici specialiști la care puteți merge să faceți consultații și care ulterior vă pot sugera ce fel de ochelari trebuie să purtați, în dependență de patologia pe care o aveți.

Reprezentanta companiei Alpen Pharma, Vera Galațanu, a vorbit despre importanța probioticilor. Terapia cu probiotice – abordare relevantă în medicina contemporană și un tip de terapie bioregulatorie în tratamntul unor șir de maladii. Indicațiile pentru administrarea probioticelor: Maladiile însoțite de stări imunodeficitare, infecțiile acute și cronice ale TGI și căilor respiratorii, maladiile neinfecțioase și dereglările TGI (sindromul colonului iritabil, colita ulceroasă nespecifică). Stările legate de reacțiile alergice: dermatita atopică, urticarie, polinoză, maladii alergice ale pielii, astmul bronșic și alergia alimentară. Probioticele sunt bacterii apatogene pentru organism, cu activitate antagonistă către bacteriile patogene și condiționat patogene și restabilește microflora intestinală normală. Probioticele acționează asupra ecosistemei TGI, influențează asupra mecanismelor imune în epiteliu, conlucrează cu microorganismele patogene sau simbiotice, generează produse metabolice, aceste mecanisme sunt în antagonism cu microorganismele patogene, are loc îmbunătățirea mediului TGI și întărirea barierei gastro-intestinale. Astfel, ca și probiotic, reprezentanta recomandă Active Flora Baby. Acesta conține LGG care scade riscul diareei după antibioticoterapie cu 65%, cade riscul apariției durerilor abdominale cu 69% și nu dezvoltă reacții adverse. Active Flora baby nu conține substanțe alergice, așa ca: proteine din laptele de vacă, lactoză, zaharoză, nu conține gluten și nu conține pigmenți artificiali, coloranți și conservanți. Este predestinat pentru nou-născuți, sugari, copii, dar și maturi.

Reprezentanta companiei Labormed – Zentiva, Olga Calmîc, a vorbit despre modalități de fotificare a imunității în perioada de tranziție de la iarnă la primăvară. După lunile de iarnă friguroase, începutul primăverii nu ne scutește de răceli și gripe, ci din contră! Primăvara, la fel ca și toamna-iarna, frecvența răcelilor și a gripei este mai mare, nu atât din cauza temperaturilor scăzute, cât din cauza scăderii imunității organismului și a alimentației mai sărace în vitamine de peste iarnă. Răcelile sunt cauzate de infecțiile virale care afectează căile respiratoria superioare. Ca și soluție, reprezentantul a vorbit despre Larinsept, unicul spray pe bază naturală recomandat copiilor de la vârsta de 3 luni. Spray-ul conține 6 ingrediente 100% naturale, care acționează concomitant și ajută la calmarea gâtului inflamat și iritat: Extract de Propolis, Extract de Echinacea, Vitamina C, Extract de Muștar sălbatic, Bromelaină și Extract de Mușețel. Larinsept spray oral, acționează prin crearea unui strat protector la nivelul gâtului inflamat și iritat. Prezența glicerolului din compoziție facilitează dispersia uniformă a substanțelor active ce acționează ca o barieră împotriva factorilor extreni dăunători (poluanți, virusuri și microorganisme). De asemenea, spray-ul îndepărtează senzația de uscăciune a gâtului și nu conține gluten, lactoză, glucoză și nici alcool. 70% din totalul celulelor imune se afla la nivel intestinal, astfel avem preparatul Eubiotic, care este recomandat în situaţiile în care este necesară regenerarea florei intestinale, cum ar fi cazurile de diaree cauzată de folosirea de antibiotice, virusuri, bacterii sau paraziţi. Pentru o doză mai mare de vitamine, se recomandă Eubiotic IMUNOFLU, care pe lângă bacteriile bune, mai conține și vitamina C, D și Zinc, oferind astfel o schemă mai amplă de pratament.

Fondatoarea Brand-ului Beauty Mama, Parascovia Morari, a vorbit despre importanța purtării lenjeriei potrivite și trucuri de îngrijire a acesteia. Ca să alegem corect mărimea la sutien, este nevoie să fie probat, atunci când banda inferioară se ridică, înseamnă că mărimea pe care o porți este prea mare. Mărimea ideală trebuie să aibă banda inferioară fixă, dar confortabilă. Dacă sutienul lasă urme la subraț sau sânul este bombat peste cupă, mărimea este prea mica. Mărimea ideală este atunci când sânii sunt încadrați perfect pe banda metalică. Un alt sfat ar fi ca atunci când purtăm haine albe, nu trebuie să purtăm lenjerie albă, ci un abej, întrucât cea albă se vede și arată inestetic. Chiloțeii zi de zi se iau cu o mărime mai mare decît mărimea la haine iar lenjeria modelatoare se ia cu o mărime mai mică ca mărimea la haine. Lenjeria se spală cu detergenți ecologici, în caz contrar trebuie schimbată la fiecare 6 luni. Rețeaua de magazine Beauty Mama, deține o gamă largă de lenjerie și hăinuțe pentru mame, cât și cele necesare pentru naștere și pentru nou-născuți.

Tombola a fost și ea de nelipsit din evenimentul nostru. Participantele au avut ocazia să primească diferite cadpuri de la partenerii și sponsorii revistei Odoraș. Următorul eveniment va avea loc pe data de 29 martie 2024, intrarea este gratis, trebuie doar să vă înregistrați aici: https://forms.gle/h9Lybceyb4aaaQxd9

Sursa foto: Sanda Armash
Decor: DecoreTa

 

Share:

Articole recomandate