Farmacia de acasă pentru copii și maturi – o temă de interes discutată la Șezătoarea Mamelor

Farmacia de acasă pentru copii și maturi – o temă de interes discutată la Șezătoarea Mamelor

Pe 8 noiembrie a avut loc cea de-a XIV ediție a Șezătorii Mamelor. În cadrul evenimentului, participanții au aflat informații utile despre tratamentul bolilor infecțioase la copii, ce dispozitive medicale trebuie utilizate în tratamentul patologiilor  respiratorii și ce trebuie să conțină trusa medicală pentru sezonul rece.

Medicul pediatru, Silvia Șevcenco, a vorbit despre tratamentul răcelilor și bolilor infecțioase. Medicul a menționat că în primul an de viață copilul poate suporta în mod normal 4 episoade de infecții și mai mult, la vârsta de 1-3 ani – 6 episoade și mai mult și la vârsta de 3-5 ani – 5 episoade și mai mult. În cadrul prezentării, medicul a recomandat produsele Ergoferon și Anaferon pentru profilaxia și tratamentul infecțiilor respiratorii virale acute, inclusiv enterovirusuri, rotavirus, virusul herpetic; tratamentul complex al infecțiilor bacteriene; tratamentul stărilor imunodeficitare secundare și profilaxia și tratamentul complicațiilor infecțiilor virale și bacteriene.

 

Reprezentantul medical, Ion Lupu, a prezentat dispozitivele medicale utilizate în tratamentul patologiilor respiratorii furnizate de compania CPAP24. Aceasta oferă clienţilor concentratoare de oxigen, aparatură medicală pentru terapia tulburărilor respiratorii în timpul somnului, pulsoximetrie, diagnosticarea somnului, ventilaţie, consumabile și alte dispozitive medicale. Reprezentantul a vorbit și despre AeroChamber Plus Flow-Vu  sau camera de inhalare, este un spacer de plastic, care are la un capăt un orificiu la care se adaptează spray-ul, iar la celălalt capăt o mască, care se aplică pe nas și gură. AeroChamber Plus Flow-Vu este proiectat în așa fel încât poți inspira aerul din cameră, cât și expira fără a scoate masca. Acest dispozitiv poate fi găsit pe cpap24.md și are cel mai mic preț din Moldova. De asemenea, puteți găsi o gamă largă de produse medicale la oferte speciale.

 

Reprezentantul medical, Veronica Mazur, a informat participanții despre dispozitivele care trebuie să le aibă fiecare persoană care suferă de diabet. Marca Accu Chek s-a dedicat oferirii soluţiilor care să permită persoanelor cu diabet să trăiască o viaţă normală şi activă, iar medicilor de a gestiona cât mai corect starea pacienţilor. Glucometrul Accu Chek Active permite măsurarea precisă a glicemiei oriunde și oricând. Timpul de măsurare este de 5 secunde, ecranul aparatului este mare, pot fi salvate 350 de rezultate din care se pot calcula valorile medii din ultimele zile. De asemenea, glucometrul Accu Chek Active are un port infraroșu care oferă posibilitatea de a descărca rezultatele glicemiei într-un computer cu ajutorul dispozitivului Accu-Chek Smart Pix.

 

În cadrul fiecărui eveniment se alege graviduța cu cel mai mare termen de sarcină care poartă simbolic denumirea de „Regina serii”. De această dată, mămica norocoasă a avut 40 de săptămâni și a primit o cutie plină cu cadouri din partea sponsorilor și partenerilor evenimentului.

 

Despre trusa medicală pentru sezonul rece a vorbit reprezentantul medical, Olga Grițîc. Aceasta a prezentat produsul Prospan care are trei forme: Prospan soluție - picături orale (ușor de dozat, fără coloranți, fără zahăr și poate fi administrat la copii de la un an), Prospan sirop (administrare permisă din prima zi de viață, după consultarea unui medic, gust plăcut de fructe, nu conține alcool, zahăr și coloranți, este ușor de dozat cu paharul gradat), Prospan comprimate efervescente (se administrează ca băutură caldă sau rece, are un aport suplimentar de lichide și se administrează la copii începând cu vârsta de 6 ani). Prospan lichefiază mucusul aderent, calmează tusea, scade inflamația și stimulează vindecarea.

 

Despre importanța microflorei la nou-născut a vorbit brand managerul, Oxana Cauia. În cadrul discursului, a fost prezentat produsul ProTectis - un supliment alimentar care conține tulpina brevetată de acid lactic Lactobacillus reuteri Protectis care ajută la restabilirea echilibrului benefic și natural al florei intestinale. Deoarece Lactobacillus reuteri Protectis colonizează în mod natural tractul digestiv uman, are o capacitate optimă de adaptare pentru a persista și interacționa cu aparatul digestiv uman. Lactobacillus reuteri Protectis a fost testat în cadrul a peste 130 de studii clinice și și-a dovedit eficiența și siguranța pentru copii în caz de: colici intestinale, regurgitație, constipație, diaree, administrarea de antibiotic, durere abdominală funcțională. Caracteristicile produsului Protectis sunt: ușor de administrat (5 picături o dată pe zi), origine naturală, derivă din laptele matern (lipsit de toxine), sigur pentru copii (se poate administra din prima zi de viață), se poate administra pe termen lung, nu conține conservanți, zahăr, gluten sau lactoză.

 

Reprezentantul medical, Tatiana Ghemu, a vorbit despre „Fari Verde – ajutor rapid și de durată în lupta cu durerile de gât”. Produsul Fari Verde posedă acțiune: anestezică locală, antiinflamatoare, antibacteriană și analgezică.  Fari Verde este recomandat adulților și copiilor mai mari de 4 ani, care prezintă: dureri acute în gât, iritație și inflamație în orofaringe, faringită, tonsilită, gingivită, stomatită. De asemenea, Fari Verde poate fi administrat după vizitarea stomatologului (extracții dentare). Avantajele produsului Fari Verde sunt: înlătură durerea deja de la prima minută de aplicare, are efect antiinflamator pronunțat, previne dezvoltarea complicațiilor și are gust plăcut de mentă.

 

Reprezentantul medical, Ion Lupu, a vorbit despre produsul Betadin – iodul care nu provoacă senzația de arsură. Betadin unguent poate fi folosit în: tratamentul combustiilor; prelucrarea escarelor; prelucrarea rănilor, plăgilor, fisurilor de la colțul gurii; tratamentul local a dermatitelor infecțioase; tratamentul complex a infecțiilor bacteriene și micotice ale pielii. Betadin soluție se folosește pentru: prelucrarea plăgilor, zgârieturilor, tăieturilor; prelucrarea pielii în acnee, varicelă, furuncule; prelucrarea pielii după depilare; prelucrarea ulcerelor trofice și piciorul diabeticului. Avantajele produsului Betadin sunt: cel mai larg spectru de acțiune, eficiență înaltă, tratament fără lacrimi, administrare comodă, dezinfectant aplicabil pe piele și mucoasă.

 

Fotograful evenimentului care a imortalizat cele mai frumoase momente a fost Irina Spinei, iar minunatul decor a fost realizat de Decor Llux. De asemenea, în pauză participanții au avut posibilitatea să se îndulcească cu dulciuri de la Foxy Sweets și să le servească cu o băutură caldă de la Moka Caffe.

 


 

Adaugă comentariu