Cele mai bune centre de creație au bucurat odorașii la Crăciunul Copiilor

Cele mai bune centre de creație au bucurat odorașii la Crăciunul Copiilor

În ajunul Crăciunului, revista Odoraș a organizat o sărbătoare de neuitat pentru odorași - „Crăciunul Copiilor 2018”. Cei mici au avut posibilitatea să-l tragă pe Moș Crăciun de barbă, să se distreze pe cinste, dar și să se implice în multe ateliere pentru toate vârstele și preferințele.

Evenimentul a adunat peste 20 de ateliere de creație și centre de dezvoltare pentru copii, iar fiecare odoraș a reușit să se încadreze în activitățile sale preferate. Astfel, dacă unii copii au preferat să meșterească decorațiuni pentru casă și pomul de Crăciun, alții au hotărât să pregătească prăjituri handmade sau chiar să confecționeze figurine interesante din lut.

Spre exemplu, la Centrul de Dezvoltare pentru copii „Dovlecei” picii au creat felicitări hand made cu tematică de sărbători. La Stația de creație s-au confecționat felicitări cu aromă și brăduți din plută și iută.

Cei de la Fast Track Kids au făcut împreună cu cei mici decorațiuni din hârtie și aplicații de Anul Nou, iar pedagogii de la centrul Smart Start au realizat cu odorașii un decor magic și jucării de Crăciun. La Smart Kids cei mai ingenioși și creativi copii au făurit aplicații din hârtie cu tematică de iarnă.

Pe lângă atelierele de creație, copiii s-au bucurat de un teren de joacă colorat și interesant pregătit de Tedi, iar un moment special pentru copii a fost atunci când a apărut alături de ei renumitul ursuleț Tedi și s-au jucat împreună pe covorașul fermecat.

Pentru dezvoltarea senzorială și cognitivă a copiilor, Țara de Nisip a organizat un șir de activități cu nisip, astfel fiecare copil a învățat să deseneze pe nisip, să deosebească culorile, să grupeze obiectele după anumiţi indicatori și să compare obiectele după mărime.

Copiii au făcut coadă și la atelierul culinar organizat de restaurantul Diamant de Lux, unde au gătit cei mai gustoși biscuiți, iar bebelușii s-au putut bucura de un teren de joacă special pentru ei. Cei de la Dr. Oetker au avut grijă să le ofere participanților toate cele necesare pentru crearea și ornamentarea deliciilor culinare pregătite de ei, dar și au pus la dispoziția lor o cabină foto pentru a păstra amintirile în ramă.

La atelierul Școlii de calcul mintal „Soroban” picii au învățat cum să calculeze la viteză și să asimileze repede și ușor informația.

Clubul de robotică de la Tekwill Academy Kids a cucerit copiii prin prezentarea celor mai deosebiți roboți, băiețeii au fost fascinați să ghideze cu telecomanda un robot care se mișcă, merge și zboară. Fetele însă au fost atrase de atelierul Glamour Girls unde au avut parte de un adevărat răsfăț, fiecare domniță a avut posibilitatea să-și facă coafură, machiaj sau să-și vopsească unghiile. De asemenea, fetițele și băiețeii au fost așteptați și la atelierul Ecaterinei Cristea, unde au avut parte de cele mai inedite picturi cu sclipici pe corp (glitter tattoo).

Copiii s-au arătat foarte interesați și de atelierul Art Studio Picasso, acolo picii au meșterit lucrări deosebite din lut și au fost foarte impresionați de roata de olărit.

Cei mai mici copii s-au jucat la terenul de joacă oferit de Heinz, acesta a fost plin cu multe constructoare și figuri geometrice intrigante.

Farmacia Orient și Optiplaza au pus la dispoziția participanților o cabină foto care a prins cele mai amuzante și fericite momente. De asemenea, la atelierul de la Optiplaza, picii au avut parte de multe activități didactice.

Pentru copiii care visează să devină medici sau chimiști, Invitro a pregătit un laborator cu analize și studii la microscop, iar odorașii ardeau de nerăbdare să privească cum arată lumea moleculară.

Centrul de creație tehnică „Politehnic” a confecționat împreună cu copiii jucării ecologice pentru brad, ambalaje pentru cadouri și aeronave din hârtie. Iar ca picii să plece acasă și cu un bagaj nou de cunoștințe, Candy Club a prezentat un master-class de dezvoltare a motoricii și gândirii la copii.

Accesorii și decorații în diferite stiluri au fost meșterite la atelierul de la Azur ART, iar la Art-Studio Amighen s-au confecționat obiecte din materiale ecologice.

Laboratorul X a oferit copiilor posibilitatea să facă experimente chimice, iar rezultatul i-a fascinat pe participanți.

Echipa Chocomagic a prezentat un master-class de ciocolată, care a oferit copiilor o experiență unică în producerea ciocolatei și posibilitatea de a-și lua propria capodoperă acasă.

O altă surpriză delicioasă a fost organizată de compania ICE ROLL care a prezentat o animație culinară inovativă și anume prepararea unui desert spectaculos - înghețata prăjită. Copii au făcut coadă la acest atelier și au savurat din plin acest deliciu exotic.

Toate aceste centre de creație și de dezvoltare pentru copii activează în Chișinău. Faceți click pe numele fiecăruia, pentru a accesa pagina lor și a vedea programul și adresa. Noi vă recomandăm să le vizitați împreună cu copilul dvs., veți găsi activități educative interesante și utile pentru dezvoltarea odorașului.

Adaugă comentariu