Nisipul - o metodă inedită pentru a dezvolta abilitățile senzoriale la copii

Nisipul - o metodă inedită pentru a dezvolta abilitățile senzoriale la copii

Cea mai bună metodă pentru a contribui la dezvoltarea copilului este jocul. Anume timpul dedicat acestei activități este preferatul copilului. Prin joc puteți să învățați copilul unele abilități fizice, sociale și emoționale care sunt extrem de importante pentru dezvoltarea micuțului.

Deseori, părinții sunt prinși între griji și muncă, iar timp pentru a se juca cu odorașii lor rămâne foarte puțin. În aceste cazuri părinții pot apela cu încredere la Centrul de dezvoltare pentru copii Țara de nisip”, care oferă un șir de activități utile pentru dezvoltarea senzorială și cognitivă a copiilor.

 

Unicitatea centrului se manifestă prin faptul că în cadrul activităților pentru copii este folosit nisipul, un element important ce dezvoltă abilitățile creative ale copilului. Atingând firele de nisip, la copil se dezvoltă motricitatea fină a mâinilor, iar determinând cantitatea nisipului care trebuie să fie turnată în recipientele speciale, se dezvoltă precizia vizuală.

În cadrul orelor, fiecare copil va învăța să deseneze pe nisip, să vorbească mai bine, să lucreze în grup, să deosebească culorile, să grupeze obiectele după anumiţi indicatori și să compare obiectele după mărime.

 

Copiii de vârstă mai mare frecventează lecţii de dezvoltare cu ajutorul nisipului și desenarea pe nisip. Un aspect foarte important este acela că în timpul desenării pe nisip la copil se dezvoltă ambele emisfere.

Toate orele se desfăşoară sub formă de poveşti şi jocuri. Pentru copii aceste ore reprezintă un mod interesant de a-şi petrece timpul. Aceștia se joacă, creează, comunică şi, bineînţeles, nici nu-şi dau seama că aceste ore captivante reprezintă un sistem de exerciţii bine gândite, care antrenează toate sferele de dezvoltare: familiarizarea cu lumea înconjurătoare, dezvoltarea vorbirii şi abilităţilor de comunicare, dezvoltarea imaginaţiei, fanteziei, logicii, motricităţii fine, elementelor de logo-ritmicitate.

 

Centrul pune la dispoziție câteva tipuri de activități:

  • Master class-uri creative pentru copii
  • Lecţii de dezvoltare cu ajutorul nisipului pentru copiii de 3-7 ani
  • Ore complexe pentru copiii de la 3 la 5 ani
  • Organizarea sărbătorilor pentru copii
  • Plastilinografie
  • Ore „Mama şi Micuţul” pentru copiii de la 2 la 3 ani
  • Camera de week-end „mâinile ascultătoare”
  • Animație pe nisip pentru evenimente
  • Desenarea pe nisip pentru gravide

Vă propunem să urmăriți site-ul centrului pesok.md pentru a fi în curs cu toate activitățile și master class-urile organizate pentru copii. Mai multe detalii despre activitățile Țara de nisip puteți obține la numărul de telefon 079421938.

Adaugă comentariu