Odoraș.

Odoraș.

Descoperirea care ar putea ajuta zeci de mii de femei să aibă copii

Descoperirea care ar putea ajuta zeci de mii de femei să aibă copii

Mii de femei ar putea avea copii concepuţi prin fertilizare in vitro graţie unui test care identifică embrionii ce au cele mai multe şanse să supravieţuiacă în uter, relatează libertatea.ro.

Un test ce ar putea fi disponibil de anul viitor, în clinicile private din Anglia, ar putea creşte rata sarcinilor in vitro de la 30% la 80%.
În prezent, 50.000 de femei încearcă să aibă copii prin fertilizarea in vitro, dar doar una din trei rămâne gravidă prin această metodă.Testul, dezvoltat la universitatea Oxford, a arătat faptul că embrionii care "ratează" la fertilizarea in vitro sunt cei care conţin prea mult ADN mitocondrial. Practic, cu ajutorul lui, medicii vor putea să selecteze doar embrionii care conţin un nivel potrivit de ADN de acest tip, astfel că rata sarcinilor duse la termen prin fertilizare in vitro va fi mult mai mare.Descoperirea ar putea ajuta zeci de mii de femei care apelează la feritilizarea în vitro să reuşească să aibă copii sănătoşi, scrie The Sun.

Fertilizarea in vitro (FIV) reprezintă un proces prin care spermatozoidul bărbatului, fecundează ovulul femeii în laborator. Acolo se formează embrionul care este transferat in uterul mamei în general la 72 ore de la concepție. Fertilizarea nu intervine în complexul genetic al copilului, astfel că între fătul creat in vitro și fătul procreat natural nu apar deosebiri ale dezvoltării. Atunci cand toate alte metode de concepție nu mai pot fi aplicate, FIV este ultima soluție pentru femeia sterilă sau barbatul steril.

Punerea la punct și utilizarea acestui procedeu în tratarea infertilității la om a fost realizată de către medicul britanic sir  Robert Geoffrey Edwards, permițând nașterea, la 25 iulie 1978, în clinica Bourn Hall din Londra, a primului copil conceput prin acest procedeu.

Fertilizarea in vitro a devenit ulterior o metodă răspândită de tratare a infertilității iar Edwards a primit în 2010 Premiul Nobel pentru Fiziologie sau Medicină „pentru dezvoltarea fertilizării in vitro”.

Foto: thebreastcaresite.com

Share:

Articole recomandate