Bunele maniere pentru copii

Știe pisica ta bunele maniere?

Sau poate îți dorești o pisică în casă iar faptul că va trebui să o educi te sperie? Nimic complicat, te asigurăm noi. Important e să-ți dorești mult acest lucru și să iubești cu adevărat ghemulețele mici care sparg liniștea casei prin „torsul” lor.

Este important ca pisică care locuiește în casa ta să cunoască bunele maniere. Iar dacă are pe alocuri câteva scăpări, te învățăm noi cum să le remediezi. Pisica este un animal extrem de inteligent, care poate fi educat, indiferent de vârsta pe care o are. Iar educația ei presupune răbdare și blândețe din partea ta, dar și oferirea de recompense atunci când are un comportament bun.

În cazul în care ți-a fost recomandată ca fiind o pisică bine crescută, nu trebuie să consideri că nu mai ai nimic de făcut în acest sens. Trebuie să fii cu ochii în patru. Ea poate prinde foarte rapid obiceiuri proaste, care vor fi greu de corectat în timp, mai ales dacă i le accepți numai pentru o clipă!

Încurajeaz-o să se comporte frumos și nu pretinde că nu ai observat unele lacune de-ale ei. Ori de câte ori face ceva demn de lăudat, felicit-o și dă-i o recompensă! Pisica ta nu va întârzia să asocieze felicitările și recompensa cu ceea ce trebuie să facă și va uita comportamentul care te-a determinat să îi faci observație mai devreme, când, spre exemplu, s-a urcat pe masă.

Odoraș a apelat pentru mai multe sfaturi în educația pisicilor, la frații Mircea și Sofia Său. Ei sunt mari iubitori de pisici și cu dragoste am văzut că îmblânzesc orice feline. I-a vedeți sfaturile lor:

 

Mircea și Sofia Său sunt doi frățiori, pe care i-a unit soarta oferindu-le aceleași pasiuni și sentimente calde pentru animăluțele de companie. De foarte mult timp își doreau o pisică în casă, iar acest vis le-a fost realizat de către bunicuța lor Nadia. Într-o zi, dânsa, le-a adus nepoțeilor cea mai mare bucurie în casă: un pisoiaș care imediat a fost botezat – Piersic. Nu este reprezentantul unei rase regale. Este, însă, un motan foarte pufos, de culoare roșcată, iar copiii l-au asemănat cu o piersică!

 

S-au ocupat un pic de educația pisicului, dar acest lucru le-a adus mare plăcere. Pentru că au făcut totul din nemărginita lor dragoste și pasiune pentru pisici. Pe unde au citit sfaturi de pe internet, pe unde și-au folosit intuiția, dar la moment se bucură că au cel mai manierat și mai inteligent motan. De asta i-am și invitat să fie protagoniștii acestui filmuleț.

 

Sofia, care are doar 7 anișori, este o fetiță super talentată și curioasă. Nu există lucru care să nu-i reușească! De la 3 ani frecventează Studioul muzical-coregrafic “Picături muzicale” și tot de atunci face gimnastică artistică. Pentru că mai avea timp liber, de anul trecut s-a înscris și la lecții de pictură, la școala de matematică mintală Soroban, dar și la cursuri de limbă engleză. Se vede că îi place fetei să aibă treburi și să fie ocupată mereu cu ceva util!

 

Pentru că grădinița abia de ținea pasul cu potențialul Sofiei, părinții au înscris-o la școală la numai 6 anișori. Și nu i-a dezamăgit. Sofia a demonstrat foarte multă responsabilitate și atitudine matură. Este o personalitate puternică, un lider înnăscut, care cucerește cu firea sa plăcută și agreabilă pe oricine se află în preajma ei. 

Frățiorul Mircea are 10 ani. Este glumeț, curios, prietenos, emotiv și foarte sufletist. E pasionat de astronomie (are chiar și un telescop), mașini (dorește să devină inginer auto) și pisici (le adoră la nebunie). Își susține mereu punctul de vedere și nu se lasă convins prea ușor. A frecventat gimnastica și judo câțiva ani, iar la moment se ocupă cu trântă, merge la cursurile școlii Soroban și face clasa de pian. Prinde foarte repede lucrurile noi. Este autodidact în materie de înot, sky, snowboard – dar văzându-i tehnicile și aptitudinile n-ai zice că nu e profesionist. Este foarte grijuliu cu surioarele mai mici Sofia și Mira. Și nu poate să treacă pe lângă motanul Piersic fără să-l mângâie măcar un pic.