Bunele maniere pentru copii

Regulile de bune maniere care te ajută să ai SUCCES!

Să ții minte numele celor cu care vorbești, să ajungi la timp la o întâlnire sau să spui “te rog” și “mulțumesc”-  sunt câteva lucruri de bun simț pe care ar trebui să le pună în practică toată lumea. În era digitalizării, e important să luăm o pauză de la telefoanele mobile, iar la masă e bine să le pui de o parte, sau să le dai pe silențios la cinematograf.

Iată câteva reguli de bune maniere pe care trebuie să le aplice orișicine, de la copil la matur:

  1. Reține numele celor cu care vorbești!

Atunci când faci cunoștință cu o persoană, e important să îi reții numele. Aceasta este una dintre cele mai importante reguli de bune maniere. Este un semn de respect față de ea. Dacă nu ai înțeles bine, roagă politicos să repete. Atunci când te prezinți, dacă e vorba despre o întâlnire oficială, e indicat să îți spui și numele de familie.

  1. Salută pe toată lumea!

Când intri într-o încăpere, când mergi pe holurile de la job, când intri în sala de așteptare la medic - salută pe toată lumea. Nu numai că așa este politicos, însă cu un salut și un zâmbet sincer poți să atragi și simpatia celorlalți.

  1. Fii atent când cineva vorbește cu tine! Nu întârzia! Acordă importanță spațiului personal!

Acestea sunt câteva dintre regulile pe care le-am aflat de la domnișoarele Mihaela Ciobanu și Laura Stropșa:

 

Laura Stropșa este o fetiță de numai 10 anișori, dar care are la activ atâtea reușite frumoase cât alții nu adună nici la 20. De la vocalizarea primelor silabe, apoi cuvinte, părinții au înțeles că au în familie nu doar un ghemuleț plin de energie pozitivă, ci și un copilaș cu aptitudini muzicale foarte bune, deosebite chiar.

 

La nici trei ani, Laura era deja pe scena mare și se simțea acolo ca peștele în apă. Făcea parte din ansamblul renumit Do-Re-Mi Show (conducător artistic Marcela Gâlcă)! Văzând-o, puteai liber să afirmi că are în spate zeci de ore de antrenament și instruire: se descurca foarte bine atât cu vocea, cât și cu mișcările scenice.

 

Dar, ca în orice domeniu, talentul trebuie să meargă mână în mână cu munca asiduă. De aceea, acum, când  Laura s-a făcut mai măricică, ia lecții serioase de canto, dar continuă și cu dansul. Pentru că un artist trebuie să știe să-și cucerească fanii nu doar prin voce dar și prin mișcare scenică! Iar Laura știe acest lucru. Își face studiile la un liceu cu profil artistic și face parte și din ansamblul de dans SIS N BRO.

 

La școală este la fel de activă și pasionată. Îi place să afle cât mai multe lucruri noi, de aceea nu ezită să dea multe întrebări,  să discute cu profesorii pe anumite teme și să fie la curent cu toate noutățile din jur.

 

Mihaela Cioban este o fetiță cu fire artistică, visătoare, romantică, delicată și de o cumsecădenie rară. Ca un ghiocel de primăvară, cu sufletul curat și plăpând, admiră lumea ce o înconjoară și întotdeauna îi observă doar calitățile bune.

 

De mică cochetează cu mai toate domeniile din sfera frumosului și esteticului: face canto, pian, dans, pictură, modelling. Și chiar a reușit să se afirme și în calitate de actriță cu perspectivă: a jucat un rol important în cadrul spectacolului "Cine e moștenitorul?", realizat de către Teatrul Satiricus.

 

Îi place să fie în lumina reflectoarelor, de aceea, ocupația de modelling îi aduce suficientă satisfacție. A defilat pe numeroase podiumuri din țară, dar și de peste hotare, de unde de fiecare dată a revenit cu multe complimente și energie pozitivă.

 

Aceste fetițe minunate, Laura și Mihaela, au la vârsta lor succes în toate domeniile în care muncesc. Desigur, pentru că sunt fetițe talentate! Dar și pentru că sunt copile educate și manierate. Or, anume aceasta și definește Succesul în sine!