Bunele maniere pentru copii

Cum să fii o gazdă bună pentru musafirii tăi?

Pe măsură ce ne maturizăm, viața noastră se schimbă. Iar felul în care gândim, felul în care trăim și felul în care interacționăm cu cei din jur se schimbă și ele, odată cu noi. Atunci când ești copil, pare că ai tot timpul din lume, însă, pe măsură ce crești, înveți că acest concept e relativ și că, de fapt, totul ține de priorități. Când ești mică singura ta prioritate e joaca, dar pe măsură ce crești, noi și noi obiective se adaugă la planul tău, astfel că ajungi să nu mai ai suficient timp pentru tine.

Uneori e greu să îți faci timp pentru prieteni, însă ei sunt o parte foarte importantă a vieții tale și ei sunt cei care te vor ajuta să treci peste momentele dificile, când vor veni. Tocmai de aceea, chiar și dacă duci o viață foarte activă, trebuie să fii mereu dispus să îți faci timp pentru prietenii tăi, chiar și atunci când te vizitează pe neașteptate. Iar dacă i-ai invitat în ospeție, e bine să fii o gazdă bună. Ce ar trebui să faci? Or, ce înseamnă să fii pregătit pentru a întâlni și a petrece bine timpul cu prietenii?

Ne-au ajutat la acest capitol surorile Alexandrina și Beatrice Gorgos. Fetele au suficientă experianță la acest capitol și s-au oferit cu drag să ne ajute:

 

 

Alexandrina si Beatrice sunt două surioare foarte ambițioase, prietenoase, talentate, care mereu își ating scopurile propuse. Sunt pasionate de muzică, iar acest dar și talent l-au moștenit de la tatăl lor - Alexandru, care cântă la o serie de instrumente muzicale.

 

Beatrice Gorgos are doar 10 ani și este elevă în clasa a 4-a a liceului teoretic „Mihai Viteazul”. Este o fetiță foarte sociabilă, ambițioasă, care realizează toate obiectivele și scopurile pe care și le propune. Îi place să aibă multe ocupații și peste tot să fie prima cu reușitele.

 

Așadar, la vârsta sa mică, deja a reușit să facă cursul de dicție al Verei Nastasiu, fapt care o ajută mult nu doar la școală cînd trebuie să răspundă în fața colegilor și a profesorilor, dar și în viața socială-activă pe care o are.

Îi place muzica și ia lecții de canto – clasa Cristina Scarlat. Reușește de două ori pe săptămână să facă și pianul.

Beatrice este o fetiță modernă, care iubește călătoriile (a vizitat deja 14 țări, a ajuns și la DisneyLand Paris), modellingul (îi place să participe la festivalurile autohtone de modă, mai mult în calitate de model) și să facă fotografii.

În timpul liber joacă șah cu Alexandrina sau se joacă de-a ascunselea cu pisicuța ei adorată Mia, pe care o are deja de 2 ani.

 

Alexandrina Gorgos are 13 ani și este elevă în clasa 7-a a liceului teoretic „Mihai Viteazul”. Este o fetiță foarte ambițioasă, talentată, inteligentă și prietenoasă. Îi plac ocupațiile pe care le are după programul școlar și face totul pentru a-și realiza visele spre care tinde. La vârsta de  doar 6 ani a început studierea primului instrument muzical – pianul. Chiar dacă la început ocupațiile erau făcute la insistența părinților, acum Alexandrina nu-și imaginează viața fără muzică. A studiat timp de doi ani și chitara, iar acum poate interpreta diferite piese autohtone dar și internaționale.

 

Îi place dansul și își realizează această nouă pasiune în cadrul clubului de dans „The Space” și face modelling în cadrul clubului „Luxury modelling school”. Are un program zilnic destul de activ, poate de aceea, atunci când are un pic de timp liber – călătorește împreună cu familia. Iar visul ei cel mai mare s-a realizat atunci când au vizitat DisneyLandul din Paris.

 

Astăzi Alexandrina este omagiată și la sigur va pune în aplicare planul pe care ni l-a descris mai sus. Părinții și prietenii îi urează mult noroc, succese mari și vise împlinite! Să fii sănătoasă Alexandrina și să ajungă să cânți pe cele mai mari scene ale lumii!