Odoraș.

Odoraș.

Sensimyl

7 activități pe care le face bebelușul în burtica mamei

7 activități pe care le face bebelușul în burtica mamei

Încă din burtica mamei, bebelușul este o ființă vie, el reacționează la stimulii exteriori, iar asta îl ajută să se dezvolte în continuare și să se pregătească pentru viața de afară. Iată mai multe date fascinante despre activitățile pe care le face bebelușul încă din burtica mămicii.

1. Bebelușul poate zâmbi în timp ce este în uter:

Este adevărat. Bebelușii pot zâmbi datorită confortului pe care îl au în uter. Ecografia 3D și 4D au descoperit că bebelușii pot zâmbi în uter la aproximativ 26 de săptămâni de sarcină. Acum, acest lucru îi face deja drăguți.

2. Bebelușul își poate deschide ochii în uter:

Copilul tău își poate deschide ochii undeva în jurul vârstei de 28 de săptămâni de sarcină. Acolo nu vor fi multe lucruri de văzut, însă copiii încep să reacționeze la lumină în timpul celui de-al treilea trimestru. Acest lucru este posibil deoarece lumina strălucitoare este filtrată prin abdomen. Cum ajunge la copil, el încearcă să se mute departe de lumină, așa cum a fost stabilit de către cercetători. Bebelușul are o reacție de a se îndepărta de lumina apropiată de burtică la aproximativ 15 săptămâni de sarcină. Lumina puternică nu afectează copilul.

3. Bebelușul poate sughița:

Copiii pot sughița în timp ce sunt încă în burtica mamei. Sughițul poate începe devreme, în primul trimestru. Majoritatea femeilor nu simt sughițul copilului lor. Dar dacă se întâmplă să fii una dintre norocoasele care simte sughițul copilului, se va întâmpla mult mai târziu în timpul sarcinii și acest lucru se va întâmpla zilnic mai ales, în a doua jumătate a sarcinii.

4. Bebelușul poate simți gustul alimentelor încă din uterul mămicii

Știai că al tău copil va începe să își arate preferința pentru anumite arome la doar 15 săptămâni? În timp ce copiii nu gustă și nu mănâncă în mod direct alimente, gusturile alimentelor pe care tu le consumi ajung până în lichidul amniotic. Fie că sunt arome picante, ca cele de usturoi sau ghimbir, fie că sunt arome dulci, lichidul amniotic le transportă pentru copilul tău. Se crede că acesta este felul naturii de a expune copilul la o varietate de arome pe care el le va gusta odată ce va intra în lume. Gustul alimentelor ajunge la copil prin înghițirea lichidului amniotic. Ei înghit mai mult lichid atunci când este dulce, și mai puțin atunci când este amar.

5. Bebelușul poate plânge deja din burtica mamei

Dacă tot poate zâmbi, de ce să nu și plângă în uter? Și au nevoie să stăpânească acest moment pentru lunile după naștere. Comportamentele de plâns au fost stabilite prin utilizarea tehnologiei cu ultrasunete. Cercetătorii au identificat tremurătura buzei de jos atunci când copilul plânge.

6. Bebelușul poate deja respira în uterul mămicii

Copilul tău obține tot oxigenul necesar din cordonul ombilical. Copilul practică respirația chiar înainte de a se naște, atunci când este în vârsta de 9 săptămâni de sarcină. Până atunci, el începe să arate mișcări de respirație. Prima respirație este determinată de o schimbare bruscă atât în temperatură, cât și în mediul din afara pântecelui mamei. Din acest motiv este important să se mențină temperatura apei egală cu temperatura corpului, în cazul în care naști într-o piscină.

7. Bebelușul face pipi în uterul mămicii

Copilul urinează în uter. Copilul tău începe excreția de urină spre sfârșitul primului semestru. Face acest lucru prin înghițirea și digestia lichidului amniotic, urmează apoi filtrarea prin rinichi și urinarea înapoi în uter.

Sursa: desprecopii.com

Share:

Articole recomandate