Odoraș.

Odoraș.

Sensimyl

Nașterea poate fi mai grea decât un maraton, însă alergătorul se odihnește, iar mamele încearcă să se descurce cum pot

Nașterea poate fi mai grea decât un maraton, însă alergătorul se odihnește, iar mamele încearcă să se descurce cum pot

Corpurile femeilor sunt incredibil de puternice, dar există o percepție greșită referitor la cât de mare este capacitatea lor de a se recupera după naștere. Societatea trebuie să recunoască faptul că mamele au nevoie de timp și de sprijin pentru a se recupera.

Știința sugerează că nașterea este mai dificilă pentru corpul unei femei decât o cursă la maraton, iar în timp ce atletul se odihnește și primește tratament pentru leziuni, multe mame încearcă să se descurce cum pot.

Cercetătorii au observat că în ambele cazuri, naștere și maraton, tindem să uităm cât de dureros a fost evenimentul, iar în ambele cazuri corpurile noastre sunt împinse la extreme. Aceștia mai sugerează că nașterea este la fel de traumatizantă ca multe sporturi de anduranță.

Dar alergătorii merg la linia de start bine odihniți, pe când femeile intră în sala de naștere deja epuizate.

Ne aflăm aproape de sfârșitul sarcinii. Aceste ultime săptămâni sunt obositoare. Începe cursa epuizată, la fel ca alergătorii când simt că se apropie de finiș”, a declarat Holly Dunsworth, profesor de antropologie la Universitatea din Rhode Island.

Pentru a se energiza „mamele ar trebui să fie mereu hidratate și să se asigure că primesc suficient fier și proteine”, spune Diana Spalding, o moașă, asistent medical pediatru și editor de educație digitală la Motherly.

Un studiu al Universității din Michigan a constatat că 25% dintre femeile care au născut aveau „lichid în măduva osoasă pubiană sau fracturi similare cu o fractură de stres asociată sportului”. Două treimi dintre femei aveau leziuni similare cu întinderea musculară severă. Cercetarea sugerează că până la 15% dintre mame suferă leziuni pelvine care nu se vindecă și, pur și simplu, rămân cu ele.

Potrivit lui Janis Miller, autorul principal al studiului, atunci când un atlet este afectat de una dintre aceste leziuni, acesta ajunge la spital pentru a face un RMN. Atunci când o femeie care a născut are aceeași problemă, adesea rămâne nediagnosticată. Asta le lasă confuze și îngrijorate de simptome, iar problemele fizice necontrolate pot pune o presiune asupra sănătății mintale a mamei.

Avem acest obicei de a spune femeilor: „Ei bine, aveți șase săptămâni postpartum și nu mai e nevoie să vă vedem - veți fi bine”. Dar nu toate femeile se simt bine după șase săptămâni”, a declarat Miller.

Amber Miller a alergat un maraton de șase ore și apoi a născut și a spus că să naști este cu siguranță mai greu decât să alergi un maraton.

 

Sursa: copilul.ro

Share:

Articole recomandate