Odoraș.

Odoraș.

Sensimyl

Anestezia epidurală: argumente pentru utilizarea acesteia

Anestezia epidurală: argumente pentru utilizarea acesteia

Anestezia epidurală se face local atunci când femeia intră în travaliu, scopul este de a-i reduce durerea simțită. În timpul procesului medicul injectează anestezic în spate, între două vertebre. Injecția este nedureroasă, dar, deoarece, operațiunea este delicată, este important ca femeia să fie nemișcată, întinsă pe-o parte.

Anestezia epidurală continuă să reprezinte standardul de aur pentru terapia durerii în travaliu. Ea dă pacientelor senzația că ele controlează situația și astfel suportă mai ușor durerea“, explică medicul ginecolog-obstetrician Iulia Gheorghiță într-un articol pentru clicksanatate.ro.

Dozajul anesteziei se calculează în funcție de greutatea femeii. Peste 30 de minute de la injectare aceasta va simți cum bazinul și parțial picioarele amorțesc, iar pe parcursul a 2-3 ore nu va simți contracțiile. Pentru ca aceasta să-și facă efectul, epidurala se pune când dilatația colului este între 5 și 8 cm.

Principalul motiv pentru care viitoarele mămici recurg la această injecție este că durerea din timpul travaliului și nașterii este înăbușită complet în majoritatea cazurilor. Astfel, ea se poate odihni și aduna forțe. În plus, femeile care solicită anestezie epidurală au un risc cu 14% mai mic de a dezvolta depresie postnatală în primele 6 săptămâni de la naștere. Aceste date le arată un studiu efectuat de cercetătorii chinezi. În comparație, femeile care nu au apelat la anestezie au un risc cu 35% mai mare de a se confrunta cu depresia postnatală.

Dr. Iulia Gheorghiță, medic specialist obstetrică-ginecologie, clinica OK Medical, Galați, afirmă că atunci când nu există o contraindicație medicală, cererea maternă este suficientă pentru analgezice în travaliu.

Citește și: Argumente contra utilizării anesteziei epidurale

Foto simbol: narkozis.ru

Share:

Articole recomandate