Beneficiile sucului de rodie pentru gravide – bogat în vitamine și combate anemia

Beneficiile sucului de rodie pentru gravide – bogat în vitamine și combate anemia

Rodia este un fruct cultivat în tot Orientul Mijlociu, Africa de Nord și Asia Centrală și poate fi consumat ca atare, ori sub formă de suc sau ca garnituri în diferite feluri de mâncare. Ca orice alte fruct, rodia oferă multe beneficii pentru sănătate, mai ales în timpul sarcinii, motiv pentru care egiptenii vechi considerau rodia un simbol al fertilității.

Astfel, dacă ești gravidă, majoritatea medicilor de specialitate îți vor recomanda să mănânci rodie sau chiar să bei suc de rodie în timpul sarcinii. Rodia este plină de mai multe substanțe nutritive care te vor ajuta atât pe tine, cât și pe făt. Pe de altă parte sucul de rodie este o modalitate excelentă de a-ți hidrata corpul și de a-ți satisface pofta de dulce, pe care cu siguranță o vei avea în timpul sarcinii.

Marele beneficiu al rodiilor este faptul că sunt foarte bogate în fier. Aproximativ 18% dintre femeile gravide din țările industrializate au anemie cu deficit de fier (anemie feriprivă). Anemia cu deficit de fier crește riscul de a avea un copil cu greutate mică la naștere sau riscul de naștere prematură și poate afecta sănătatea generală a bebelușului. În acest caz, consumul de alimente bogate în fier, precum rodia, este recomandat.

Rodia conține și vitamina C, care îmbunătățește absorbția fierului. Sucul de rodii mai este și o sursă de vitamina K. O singură porție de suc de rodie conține aproape o treime din necesarul de vitamina K pe zi. Aceasta joacă un rol important în procesul de coagulare a sângelui și de întărire a oaselor, atât la tine, cât și la făt.

De asemenea, rodia este bogată în antioxidanți, care ajută la prevenirea și repararea leziunilor celulelor placentei provocate de radicalii liberi. Nivelul ridicat de polifenoli din sucul de rodie ajută la reducerea leziunilor cerebrale cauzate de lipsa de oxigen care apare uneori în timpul nașterii.

Folații sunt vitamine de tip B, solubile în apă și reprezintă un nutrient important pentru femeile însărcinate. În timpul sarcinii ai nevoie de 600 micrograme pe zi de acid folic pentru a proteja copilul de posibilele malformații congenitale.

Potasiul este unul dintre mineralele care joacă un rol important în menținerea lichidului și a echilibrului electrolitic în organism. Deci, este cu adevărat benefic pentru femeile gravide să consume rodii, care sunt o sursă excelentă de potasiu, mai ales că, în timpul sarcinii, volumul de sânge din corp crește cu aproape 50%. De asemenea, potasiul poate preveni crampele musculare, care sunt destul de frecvente în timpul sarcinii și poate ajuta la buna funcționare a mușchilor și a nervilor.

Rodia conține cantități mari de compuși fitochimici. Această componentă este esențială pentru a combate cancerul, bolile de inimă, diabetul și hipertensiunea arterială. Consumul de rodii ajută la scăderea tensiunii arteriale, prevenind riscul de preeclampsie.

Din cele mai vechi timpuri, rodiile au fost folosite pentru tratarea infecțiilor de diferite tipuri, precum cele bacteriene sau fungice. Astfel, consumul lor în timpul sarcinii protejează mama și copilul de atacul germenilor externi. De asemenea, rodiile au și proprietăți antiinflamatoare, care scad riscul de cancer, boli de inimă și de diabet.

Însă fructele de rodii nu sunt mereu prezente pe piața noastră, mai ales la un preț atractiv. Din acest considerent vă informăm că puteți găsi oricând în magazinele noastre UNICUL suc absolut natural de rodie – Saville. Sucul de rodii Saville este un suc super hidratant, cu stoarcere directă din inima Azerbaidjanului, cu o aromă intensă, cu gust fin și caracteristic de rodie. Băutura este făcută doar din ingrediente naturale în conformitate cu o rețetă specială utilizându-se tehnologia extracției directe fără a se adăuga zahăr.

La crearea acestei băuturi, ingredientul principal folosit este sucul proaspăt de rodie. Prin urmare, sucul are o compoziției cu adevărat unică de componente terapeutice cum ar fi acizi organici, zaharuri, fitoncide, minerale și vitamine. Datorită acestei componențe bogate, o înghițitură de suc Saville contribuie la ridicarea hemoglobinei, îmbunătățirea poftei de mâncare și întărește sistemul imunitar. Cu toate acestea, sucul Saville nu conține conservanți, aditivi alimentari nocivi, coloranți și OMG-uri.

Sucul Saville este perfect pentru a potoli setea și vă răcorește într-o zi fierbinte de vară. Pentru gust mai intens înainte să-l beți este recomandat să fie răcit și agitat.

Puteți afla mai multe despre acest suc cu efecte miraculoase asupra sănătății femeilor accesând pagina de internet al importatorilor oficiali - Azersun Moldova.

Adaugă comentariu