Odoraș.

Odoraș.

Tedi

Cum să faci un tort în formă de inimă

Cum să faci un tort în formă de inimă

Pentru că vine Dragobetele, îți propunem o idee frumoasă și gustoasă de tort, ca să îți surprinzi plăcut jumătatea.

Ingrediente:

Blat:

6 ouă

6 linguri zahăr pudră

6 linguri făină

3 linguri ulei

2 linguri cacao

Puțină esență de rom

Opțional – un plic de praf de copt

Crema:

250 g de mascarpone

200 ml de smântână pentru frișcă

2 linguri zahăr pudră

Jumătate de plic de întăritor frișcă

Esență de vanilie

 

Mod de prepare:

- Separă albușurile de gălbenușuri. Bate albușurile cu un praf de sare. Adaugă zahărul pudră și mixează până obții o compoziție densă.

- În alt vas, amestecă găbenușurile cu uleiul și esența de rom.

- Adăugăm gălbenușurile peste albușuri și amestecă de jos în sus, până obținem o pastă omogenă.

- Adăugăm treptat făină, cacao și praf de copt, până obținem o masă omogenă.

- Adăugăm compoziția opținută în două tăvi: una rotundă și una pătrată.

- Punem la cuptor pentru aproximativ 30 minute.

- După ce se răcesteș, blatul din tava rotundă se taie în jumătate și se aranjează pe un platou ca în imaginea de mai sus.

- Amestecăm smântâna pentru frișcă cu zahărul și întăritorul.

- Mixăm mascarponele cu esența de vanilie, iar apoi încorporăm frișca. Amestecăm ușor, iar apoi decorăm tortul.

Foto: Pinterest

Share:

Articole recomandate