Odoraș.

Odoraș.

Tedi

Actual acum: beneficiile mustului pentru sănătate

Actual acum: beneficiile mustului pentru sănătate

Gustul plin, dulce, dulce cât să simţi tot soarele arzător al verii, urmat de senzaţia acrişoară cât să simţi bogăţia vitaminelor şi mineralelor pe care le conţine (grupul de vitamine B, potasiu, calciu, magneziu). Ca o surpriză la fundul cănii se aflau cojile boabelor de struguri - tratamentul suprem pentru piele. Deşi unii aruncă coaja, în aceasta se ascund cele mai mari comori – taninurile, substanţe cu efecte astringent, cicatrizante şi antiseptic asupra pielii. Acestea se aplică direct pe faţă şi se lasă timp de 20-30 de minute.

Pe lângă înlăturarea machiajului şi a impurităţilor date de praf, poluare, sucul de struguri proaspăt stors are şi efect de reîntinerire a pielii. Are un efect vitaminizant, uşor răcoritor şi calmant. Efecte maxime s-au observat în special pentru persoanele cu ten gras iritat şi ten normal.

Un alt efect benefic al mustului de struguri consumat dimineaţa este cel al diminuării durerilor de cap. Multe persoane acuză uşoare dureri de cap dimineaţa şi le elimină consumând o ceaşcă de cafea, cofeina este prezentă şi în compoziţia medicamentelor analgezice. Mustul conţine 81% apă, astfel cei care fac o cură cu must se şi hidratează.

Un test de sânge care să indice nivelul colesterolului din sânge este recomandat anual pentru o bună funcţionare a inimii. Studii medicale au indicat faptul că un pahar de suc de struguri proaspăt stors ajută la scăderea nivelului de colesterol rău din sânge favorizând sănătatea arterelor şi funcţionarea sistemului circulator.

Sucul de struguri proaspăt favorizează producţia de oxid nitric - compus important pentru păstrarea vaselor de sânge flexibile. Astfel, tensiunea arterială se menţine la cote optime.

Adulţii şi copiii care suferă de constipaţie, pot profita toamna aceasta de producţia de struguri pentru favorizarea tranzitului intestinal fără medicamente sau suplimente alimentare. Mustul are proprietăţi laxative şi ajută la buna funcţionare a sistemului digestiv şi a buna funcţionare a intestinelor.

În multe dintre produsele cosmetice anti-aging şi pe lista ingredientelor multor suplimente alimentare care stimulează sistemul imunitar se află componenţi din struguri şi mai ales din sâmburi şi din coajă. Mustul este plin de antioxidanţi şi are proprietăţi anti-bacteriene şi anti-virale. Poate avea efecte beneficie şi în prevenirea răcelilor, tusei şi gripei.

Strugurii de culoare închisă sunt asociaţi cu un efect benefic împotriva formării tumorilor în corp. O alimentaţie împotriva cancerului de sân include şi sucul de struguri negri.

Mustul nu este indicat pacienţilor cu diabet şi nici celor care suferă de sindromul colonului iritabil. De asemenea, este ideal ca mustul să fie făcut din struguri spălaţi pentru înlăturarea urmelor de soluţii chimice cu care au fost stropiţi şi a urmelor de praf.

 

Sursa: csid.ro; exquis.ro

Share:

Articole recomandate