Odoraș.

Odoraș.

Tedi

Chifteluțe de curcan cu legume

Chifteluțe de curcan cu legume

Vă propunem o rețetă ușoară și gustoasă, potrivită pentru toată familia – chifteluțe din carne de curcan, recunoscută pentru beneficiile sale și calitatea net superioară celei de pui, și cu legume. Chifteluțele astea sunt și un aperitiv delicios pentru bebeluși. Au o aromă savuroasă și cu siguranță vor fi pe placul piciului. Neapărat încercați-le!

Ingredientele necesare:

Carne de curcan (circa 400 g)

2 ouă

2 cartofi medii

1 morcov

Spanac proaspăt (o mână generoasă)

2 fire de ceapă verde 

Un fir de usturoi verde 

Pătrunjel 

Mărar

Verdețuri de Provence

Piper

Ulei de măsline

Susan

Mod de preparare:

Tocați carnea și amestecați-o cu puțin ulei de măsline. Bateți cele două ouă cu piper, verdețuri de Provence și le adăugați peste carne.

Cartofii și morcovul îi radeți fin și îi stoarceți, apoi îi adăugați în compoziția cu carne, împreună cu ceapa verde, usturoiul, mărarul și pătrunjelul tocate mărunt. Spanacul tocat îl căliți 2-3 minute la tigaie, cu puțin ulei de măsline cât să se înmoaie un pic, apoi îl adăugați peste compoziția de chifteluțe și omogenizați bine amestecul.

Formați chiftelele, presărați susan și le așezați pe foaie de copt, gătindu-le apoi în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, circa o oră. 

 

Sursa: copilul.ro; bucataras.ro

Share:

Articole recomandate