Aperitive gata în 10 minute. 5 idei gustoase!

Aperitive gata în 10 minute. 5 idei gustoase!

Am selectat câteva idei simple şi gustoase de aperitive, pe care le poţi face în câteva minute! Vor arăta frumos pe masa de sărbătoare (şi nu numai) şi vor delecta papilele gustative ale fiecăruia! Sunt gustări potrivite pentru a fi servite înaintea felurilor principale de mâncare, dar le poţi savura şi aşa, la o vorbă bună cu prietenii. 
 

1. Frigărui cu mozzarella şi roşii

Ai nevoie de: roşii cherry, mozzarella, busuioc verde, ulei de măsline, sare, piper + beţişoare de lemn.

Aranjează roşiile, mozzarella şi busuiocul verde pe beţişoare din lemn, ca pe frigărui. Condimentează-le cu sare şi piper şi stropeşte cu un pic de ulei de măsline şi/sau oţet balsamic.

 

2. Tartine cu somon şi cremă de brânză
Ai nevoie de: pâine, cremă de brânză, lămâie, somon afumat, mărar.

Taie pâinea în felii subţiri (le poţi decupa rondele cu un pahar sau cu o formă specială, sau le poţi lăsa aşa cum sunt). Stropeşte pâinea cu un pic de ulei de măsline şi usuc-o uşor la cuptor. După ce feliuţele se răcesc ornează-le cu cremă de brânză, amestecată cu puţină zeamă de lămâie, piper şi mărar tocat. Aranjează de-asupra câte o feliuţă subţire de somon afumat! Ornează tartinele cu mărar şi feliuţe subţiri de coajă de lămâie.

 

3. “Ciupercuţe” din ouă de prepeliţe şi roşii

Ai nevoie de: ouă de prepeliţă, roşii, puţină maioneză sau cremă de brânză, sare.

Fierbe ouăle de prepeliţă aşa cum îţi plac mai mult – moi sau tari. Pentru a fi moi, fierbe-le cam 2,5 minute, după ce le pui în apă clocotită sau 4-5 minute dacă îţi plac mai tari. Taie roşiile (cherry sau simple, dar mai mărunte) în jumătate şi curăţă-le de miez. Înfige un ou pe băţ, după care căpăcelul de roşie, ca o pălărioară. Foloseşte şi jumătăţile de roşii cu partea pe care era codiţa, doar că ai grijă să potriveşti beţişorul exact pe centru. Poţi pune câte 2-3 astfel de “ciupercuţe” pe un beţişor. Ornează pălărioara din roşie cu picăţele din cremă de brânză sau cu maioneză. Poţi adăuga şi câteva fire de verdeaţă. Presară cu un pic de sare, dacă este nevoie.

 

4. Rondele de castraveţi cu cremă de brânză

Ai nevoie de: castraveţi, brânză, smântână, măsline, pătrunjel/mărar.

Taie un castravete mai mare rondele. Pregăteşte umplutura din 100 g brânză proaspătă, 1 lingură de smântână, sare şi piper după gust (sau poţi folosi crema de brânză din comerţ). Pune umplutura într-un săculeţ cu şpriţ sau într-o pungă simplă căreia îi tai un colţ şi aranjeaz-o pe fiecare felie de castravete. Poţi decora rondelele cu feliuţe subţiri de măsline şi cu pătrunjel/mărar.

 

5. Bărcuţe din ardei gras

Ai nevoie de: pentru 3-4 bărcuţe - 1 ardei gras, 1 ou, 2 linguri cu smântână, 1 linguriţă cu unt, 50-70 gr mozzarella, caşcaval/şuncă pentru decor, mărar + beţişoare sărate.

Curăţă ardeiul de cotor şi taie-l în 3 sau 4 felii, viitoare bărcuţe. Rade oul fiert, mozzarela şi amestecă cu smântâna şi untul, apoi condimentează cu sare şi piper. Umple bărcuţele cu salata din ou şi decorează cu felii subţiri de şuncă sau caşcaval fixate pe beţişoarele sărate (sau din lemn), ca steguleţe. Poţi presăra câteva fire de mărar tocat.

Foto: theenchantedcook.blogspot.com; sweetpaulmag.com; kochbar.de;

depozitulderetete.ro; bucataria-romaneasca.ro; divainbucatarie.ro

Adaugă comentariu